Makovi rogljički z belo čokolado

Sestavine

  • 170 g moke
  • za noževo konico pecilnega praška
  • 85 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vanilin sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 140 g na koščke narezane margarine
  • 70 g mletega maka

Priprava

V posodo presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo ostale sestavine in z mešalnikom (z metlicami) najprej pri najmanjši, nato pa pri največji hitrosti zmešajmo gladko testo. Teslo lahko umesimo tudi na roke. Na pomokani delovni površini ga še enkrat pregnetemo, nato pa postavimo v hladilnik. Testo razdelimo na 4 enake dele, iz njih oblikujemo za prst debele svaljke in jih narežemo na enakomerne dele. Iz njih oblikujemo rogljičke in jih polagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo slabih deset minut na 180°C.
V mikrovalovki stopimo 100 gramov bele čokolade in ji dodamo pol žlice olja ter vse skupaj zmešamo v gladko zmes. Rogljičke pomakamo v čokolado in jih zlagamo na rešetko, da se čokolada strdi.

 

One comment

Dodaj odgovor