Kapitalne napake mojega življenja

Ne vem, kako je z vami, ampak jaz na vsake toliko naredim eno kapitalno traparijo. Ko sem bila manjša, sva s sošolko klicali na Fontastik in staršem nakopali gromozanski račun. Se še spomnimo, kaj je bilo to? Telefonska storitev za zmenkarije ali nekaj takega. No, da ne bo prišlo do pomote – na omenjeno 090 številko nisva klicali zato, ker bi si želeli spoznati moškega svojih sanj, ampak zgolj zato, ker je ta storitev omogočala, da si posnel svoje predstavnostno sporočilo in nama je bilo poslušanje najinega glasu na 090 številki pač veliko bolj všeč, kot če bi se snemali na domač kasetofon. 

Druga kapitalna je bila tista, ko sem v petem razredu osnovne šole na šoli v naravi na Pohorju pri izstopu iz vlečnice poleg sidra izpustila še moji dve smučarski palici, ki sta obležali v snegu. Pogumna, kot sem bila, sem se pognala za njima, v tistem pa se je že približala sošolka, ki se je s sidrom vozila za menoj in le-to se je romantično združilo z mojo glavo. Naj vam zatrdim, da je vožnja z akijem v dolino nekaj, kar bi moralo biti na ‘bucket list’-i vsakega posameznika.

Tretjo kapitalno napako sem storila včeraj okoli pol polnoči zvečer. Spekla sem najboljše kokosove piškote vseh časov.

kokosovi-piskoti.jpg

Omenjeni kokosovi piškoti so drugače doma z Italije, tam jim rečejo Biscottini cocco. Jaz sem na recept za njih naletela na Kulinariki, pa si zaradi svoje božanskosti zaslužijo žlahten izbor in teh nekaj megabajtov prostora tudi na Bor mašini. 

To so res ekstremno hitro pripravljeni piškoti, pa še lepo izgledajo, ko so pečeni in potem nadaljnjega mučenja. Jaz sem najprej v eni posodi zmešala 3 jajca in 280 gramov sladkorja, dodala sem še en ščep soli. Potem sem dolila še 160 gramov sladke smetane in premešala. V ločeni posodi sem pa zmešala 400 gramov kokosove moke, 180 gramov presejane moke in 2 žlički pecilnega praška. Potem vse skupaj dobro premešamo in damo v hladilnik za par ur, da se masa strdi. Nato oblikujemo kroglice in jih pečemo 12 minut na 180°C oziroma dokler niso lepo fletno porjavele. 

kokosovi-piskoti1.jpg

 

Najboljši so teli piškoti še ko so sveže pečeni – hrustljava skorjica in mehka sredica. Tako dobri, da so odlična tolažba ob najkapitalnejšem spoznanju – da manj kot 48 ur pred odhodom v Egipt nimam potnega lista.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.