Ko je treba porabiti stvari po izteku roka uporabe … in nastane nekaj dobrega.

Pridejo dnevi, ko se mi ne da najbolj kuhat, sploh ne samo zase. Odprem hladilnik in pogledam, kaj je za porabit. Danes je iz njega kričala paprika, ki se je počasi že gubala, prav tako je izgledala tudi bučka, eno polico bolj gor pa je datum na embalaži vlečenega testa pravil, da bi ga morala porabiti do včeraj. In potem začnem počasi packat in na koncu ugotovim, ali je zadeva užitna. Včasih spravim skupaj tudi kaj takega, kar bi si upala ponuditi še komu drugemu. Danes se mi je zdelo, da okusi kar sedejo skupaj in da nisem pretiravala z obilico sestavin, kar se mi včasih dogaja.

Kako naj tole poimenujem? Vegi zavitek s curry-jem? Zelenjava s tofujem v listnatovem testu? Dajte mu vaše poljubno ime, jaz sem se z njim kar lepo pocrkljala za kosilo.

Začeti bi morala s tem, da sem prižgala pečico na 180°C, ampak sem pozabila. Tako da sem to naredila na koncu, ko sem hotela dati zavitke v pečico. Ni bilo hujšega, sem pa malo počakala. V glavnem, sčistila sem eno majhno bučko in eno zeleno papriko in ju narezala na majhne koščke (gotovo bi šla zraven tudi kakšna druga zelenjava, po želji oz. po hladilniku), malo sem ju popekla na kokosovem maslu, solila, popoprala s kajenskim poprom in dodala malo začimbne mešanice za vok. Vmes sem na kocke narezala eno rezino pečenega in rezino zelenjavnega tofuja (iz Mercator Bio tofu mix-a) in ga dodala zelenjavi.

Pekla nisem preveč, ravno prav, da se je zelenjava čisto malo zmehčala. naprej se bo mehčala še v pečici. Potem sem dodala še malo sezama in curry-ja, malo pomešala, dodala približno 100 ml sojine smetane in še malo kuhala, da se je smetana malce zgostila.
Na pekač sem dala papir za peko, nanj razgrnila listnato testo in ga prerezala na pol. (Polovico sem pojedla za kosilo, polovico sem si prišparala za malico za naslednji dan, tako da je količina primerna za dva.) Na testo sem naložila zelenjavo in ga zavila.
Zavijanje mi ni šlo najbolje od rok, saj se mi je testo strgalo, ker sem nanj nadevala še toplo zelenjavo.
Zavite zvitke sem dala za kakšnih 10-15 minut v pečico, da so se malo zapekli. Vzela sem jih ven, malo zalila še s sojino smetano in posula s sezamom in dala še za kakšnih 10 minut v pečico. Pa sem imela okusno kosilo in naslednji dan malico za s sabo.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.