Lepota iz kuhinje

Tedni šviga-švagajo čez december, sama pa komaj lovim sapo ob vseh opravkih in planiranih srečanjih s prijatelji. Ta vikend sem si, saj mi je kar malo nerodno, koliko časa je že minilo, končno rekla, da je dovolj, in šla malo po svež zrak na, recimo temu bližnjo, škofjeloško goro Lubnik. Ko sem v knjižici, kjer pridno zbiram žige vrhov, opazila zadnji datum vzpona na katerokoli vzpetino že, sem pomislila, da a.je sonce takrat še fino žgalo in listje še ni bilo čisto rjavo in b. mi ne bo uspelo zbrati zadanih 50-ih vzponov na Šmarno, kar je bila želja za 2014. Tako da v 2015 že imam vsaj eno željo, sem jo kar prenesla:)

No, in medtem, ko sem se nadihala svežega zraka (ja, pihalo je in ja, prvega snežaka sem že naredila letos!), pojedla sveže pečeno pehtranovo potico iz koče na vrhu (ki je bil, bajdvej, največji kos potice na planetu), pogovorila do onemoglosti so-hribolazca, zlezla do teme nazaj dol in uspešno končala podvig, sem se odločila tudi, kaj dobijo za letošnji božič moje prijateljice. Ker jih je kar precej, je treba ubrati logistično nezahtevno pot, še vedno lepo in uporabno darilo in ne sme se ponoviti od zadnjih 5-ih let. Kar je kar izziv, ampak, zmogla bom. Tako da drage bormašince, drage hruške, cimra, velenjske fufle in še katero lahko umestim sem: ne berite dalje, spoiler alert!

cats6

Tako, pol mojih bralk sem se odrešila (sanjam lahko, ne?:P), ostali pa gremo dalje. Moje prijateljice so moje prijateljice tudi zato, ker so lepe. Ne, res, same simpatične punce, s pravo mero humorja in iskric v očeh, z navdihujočo auro in dobrim srcem. In ker so lepe, želim, da take tudi ostanejo. Zato letos dobijo v dar darila, narejena v kuhinji. Naredila sem jim pilinge za telo, zraven pa dobijo tudi kakavovo maslo za mehko in sijočo kožo.

 

Kavni piling
Enaka količina mlete kave in sladkorja, potem pa dolijemo še par žličk olivnega olja. Olja je ravno toliko, da se kava in sladkor povežeta.

cats2

cats5

 

 

Solni piling
Enaka količina soli in pšeničnega zdroba. Tako preprosto, pa tako učinkovito.

cats1

 

Kakavovo maslo
Bio kakavovo maslo stopimo in mu dodamo začimbno mešanico. Jaz sem dodala mešanico, ki spominja na vonj zakuhanega vina: mleti ingver, mleti klinčki, sladkor, limonina lupina v prahu, mleti cimet, mleti muškatni orešček. Na eno kepico sem dala malo žličko te mešanice začimb. Nalila sem v takle fin kozarec, ker ima ozko dno. Za dobre pol ure sem dala v hladilnik in voila, mala kepica je pripravljena na srečnico. Zavila sem jo v peki papir, lahko pa bi jih več skupaj dala v prozoren kozarček za vlaganje. Paziti je trba samo, da se shranjuje na sobni temperaturi ali raje v malo hladnejšem prostoru, ker se hitro topi.

cats3

cats4

 

 

Lepota iz kuhinje
sestavine
  1. Kavni piling
  2. Enaka količina mlete kave in sladkorja, potem pa dolijemo še par žličk olivnega olja. Olja je ravno toliko, da se kava in sladkor povežeta.
  3. --
  4. Solni piling
  5. Enaka količina soli in pšeničnega zdroba.
  6. --
  7. Kakavovo maslo
  8. Bio kakavovo maslo stopimo in mu dodamo začimbno mešanico. Jaz sem dodala mešanico, ki spominja na vonj zakuhanega vina: mleti ingver, mleti klinčki, sladkor, limonina lupina v prahu, mleti cimet, mleti muškatni orešček. Na eno kepico sem dala malo žličko te mešanice začimb.
Navodila za uporabo
  1. Najbolj učinkoviti bodo pilingi na koži z odprtimi porami. Kar pomeni, da je najbolj priporočena uporaba po savnanju ali pod dolgi prhi. Piling vtremo v kožo s krožnimi gibi, pustimo delovati par minut in speremo.
  2. Nežno se obrišemo z brisačo in kožo nahranimo še s kakavovim maslom. Ker se maslo malo dlje vpija, nikar ne hitite preveč z oblačenjem. Koža vam bo hvaležna;)
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

 

 

 

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.