Sladki sadni smuti

Dobile smo nalogo pripravo smutijev, kot je v prejšnjem zapisu povedala Nina. Nisem bila navdušena. Pa ne zato, ker jih ne bi marala. No, do njih gojim podoben odnos kot ga je slikovito opisala Nina, si pa vseeno kdaj doma pripravim kakšnega. Predvsem iz sestavin, ki jih imam doma in navadno ne dodajam neke hude zelenjave, mogoče kdaj kak korenček. Tako da sem bolj od preprostih in sladkastih smutijev, če že. Zato sem si oddahnila, ko se je Bernarda, naša dežurna ljubiteljica smutijev, javila, da lahko spiše recept še namesto katere od nas. Bila sem prva, ki je dvignila virtualno roko in prosila za nadomeščanje v tokratnem izzivu.

No, ja … pa vseeno pišem tole današnjo objavo. Včeraj sem si seveda za zajtrk pripravila smuti, in kljub temu, da ni bil ravno neka čudovita kombinacija okusov, sem se odločila, da ga poslikam in delim recept z vami. Nekako ne morem iz svoje kože in reči, da ne bom sodelovala v izzivu samo zato, ker nisem izvirna. Pa kaj! Mogoče bo pa kdo malo bolj navdušen nad bolj jedljivim (a manj zdravim/hranljivim?) smutijem. Torej, tukaj je moj sladki smuti s kakijem in ribezom.

018

Smutija sem se, kot večinoma, lotila z banano. Dodala sem en trd kaki, ki je že dolgo čakal, da ga skonzumiram. Nisem ga nič olupila, samo narezala in dodala v mikser. Ker rada tudi kaj pogrizem za zajtrk sem dodala še par mandljev. Kaki in banana sta kar sladka, zato sem v mešanico dodala še nekaj še od poletja zmrznjenega ribeza in vse dobro zmiksala. Na koncu sem dodala še dober deci jogurta, ki je zadevo še malo pokislil, tako da so se okusu malce bolj uravnotežili.

006

Moji smutiji so redko redki, zato jih povečini jem kar z žlico. Za zajtrk si rada vzamem čas in ga ne goltam na avtobusu, ampak se lepo usedem za mizo in ga v miru pojem.

009

sladki smuti s kakijem in ribezom
sestavine
  1. 1 banana
  2. 1 trd kaki
  3. 5-10 mandljev
  4. pest (zmrznjenega) ribeza
  5. 1+ dl jogurta
postopek
  1. Vse sestavine dobro zmiksamo. 😉
zapiski
  1. Smuti je kar gost, zato ga sama jem z žlico. Količine sadja lahko zmanjšamo in po želji dodamo še malo vode, da postane smuti bolj tekoč.
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.