Ena in edina.

Bormašinc najverjetneje nikoli ne boste ujeli na samohvali o tem, kakšne kuharske sposobnosti posedujemo – roko na srce, večino časa se med (ne)uspehi bodrimo z mislimi “fake it ’till you make it” (pretvarjaj se, dokler ti ne uspe). Vsaj moje osebno mnenje je tako, da nikoli ne moreš znati in vedeti vsega. Vedno je prostor za izboljšavo. Po drugi strani pa so stvari strašne samo toliko časa, dokler so ti neznanka. Učenje, učenje in še enkrat učenje. Pa hoditi po svetu z odprtimi očmi.

Zadnje čase smo tule na blogu malce zimsko polenuharile, ampak za naslednjih 14 dni pa smo si izbrale vrhunsko družbo. Pisalo, peklo, kuhalo in jedlo se bo samo in zgolj z eno velemojstrico v mislih – Julio Child. Sama sem Julio spoznala preko filma Julie&Julia. (Nas je kar nekaj takih, kaj ne?) Mastering the Art of French Cooking je bila prva knjiga (oziroma dve), ki sem ju naročila preko svetovnega spleta, v slovenskih knjigarnah jih takrat še niso imeli. In ravno ta knjiga (oziroma dve, hehe) bo naše vodilo po raziskovanju francoske kulinarike.

julia2

O življenju Julie je ogromno napisanega, super članek najdete na tej povezavi, ponuja pa tudi kar nekaj referenc za nadaljnja branja. Jaz niti ne bom dolgovezila – saj vsi vemo, da je to ženska, ki je Američanom približala francosko kuhinjo (po drugi strani pa je še vedno katastrofa, da je njihova najbolj popularna biskvitasta in maslena red velvet torta, a se res niso ničesar naučili), pa ne samo, kar se tiče tehnik, surovin in drugih prijemov, njen odnos do hrane je tisti, ki še danes navdihuje in je velik vzor.

“I fell in love with French food—the tastes, the processes, the history, the endless variations, the rigorous discipline, the creativity, the wonderful people, the equipment, the rituals.”

julia1

Naj bo to zaenkrat to, duh Julije bo vsekakor prisoten skozi recepte, ki smo jih izbrale. Moram še dodatno pojasniti, da se res veselim tega tematskega zabojčka? 

 

One comment

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.