Maren!

Med tem, ko se Sanja igra turistko v Londonu, se jaz igram turistko doma. Na obisk je prišla moja nemška prijateljica Maren. Spoznali sva se leta 2012 v Sevilli, obe na Erasmus izmenjavi. Prvič sem jo videla na predavanju pri predmetu Cine y literatura in takoj sem poštekala, da ni kot ostali Erasmus študentje in da bi ona lahko bila popolna zame. V nasprotju s pričakovanji družbe moj primarni cilj obstoja namreč niso alkohol, zabave in neprespane noči, in Maren mi je bila usojena.

Po Sevilli sva prehodili kilometre in kilometre, jecljajoč med iskanjem španskih besed. Sedaj se sprehajava po Sloveniji, ona v tekoči španščini, jaz malo manj, a sporazumeva in razumeva se kot da ne bi nikoli zapustili Seville. Lepo je. Lep je občutek, da z določenimi ljudmi, ki so ti namenjeni, lahko navkljub dvema letoma abstinence nadaljuješ točno na isti točki, na kateri si se razšel. In Maren si je ob prihodu zaželela torte

          1   2   3

Glede na to, da cele dneve pohajkujeva, zvečer precej s težavo držim odprte oči. Tako da sledeč recept je recept za ekspresno tortico. Fino je, če vam kdaj od kakšnega biskvita ostane ena plast, kajti ravno to boste potrebovali – eno plast čokoladnega biskvita. Premer je lahko poljuben, tale moja današnja je mini, tako da je premera 18 cm. Samo ene plasti biskvita se vam v resnici ne splača peči, tako da res, raje naslednjič, ko boste pekli, eno plast lepo zavijte v plastično folijo in zamrznite. Recept za biskvit pa sem napisala ravno zadnjič

Druga komponenta naše torte so višnje. Seveda, ko ni časa, kupimo višnjev kompot. Višnje odcedimo, s sokom nasočimo biskvit, nato pa potresemo višnje po biskvitu.

Vse, kar nam še preostane, je krema. Moja klasična smetana-jogurt krema. Danes sem stepla 250 g sladke smetane, ji dodala še 250 g navadnega čvrstega jogurta, sladkala po okusu, med mešanjem stresla notri polovico zavitka instant želatine (ali 3 listične želatine) in s to kremo nadevala torto. To je vse. 

1

2

 

 

 

 

 

 

 

 

V resnici nič posebnega, ampak vseeno da tisti občutek, da si se malo posladkal. 

3

 

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.