Pomlad je tu z zavitki vred!

Pomlad je prišla! In za to se spodobi, da naredimo spomladanske zavitke!

image

 Vsekakor je tole dobra predjed, če vzamemo 2 manjša zavitka na osebo, čisto komot pa so štirje zavitki tudi glavna jed. Če ste mahnjeni tako kot jaz bolj na sladko, vam bodo zelo okusni. Kombinacija piščanec-pomaranča je stara toliko kot leseno kolo, tako da tu nisem odkrivala tople vode, samo malo sem jo pogrela. Tile zavitki so klasično piščančji, s korenčkom in bučko, ampak dodala sem preliv, ki se lepo ujame s sladkobo zelenjave, čeprav je nadev slan.

Pomarančno marmelado sem nekaj časa nazaj dobila v dar od prijateljice Tanje, ki vsako leto od nekje zbrska nešpricane pomaranče in jo sama naredi. Postopek od celih pomaranč do božanskosti v kozarčku je precej zamuden, ampak zaradi rezultata se splača biti dosleden in stvar izpeljati. Nikoli prej nisem marala citrusov kot marmelado ali nadev, zdaj je med top tri, končno sem se opogumila in se je lotila. Mercator mi je priskrbel bio pomaranče, jaz pa sem vklopila svojo trmo in šla v pomarančni boj. Če slučajno nimate pri roki pomarančne marmelade, vas napotim na stran, kjer sem recept dobila jaz: Tu je Tanja lepo opisala postopek. Tako, preliv imate.

 

 Kaj še potrebujete?

4 žlice olja

1 čebulo

1 česen

1 korenček

1 bučko

2 piščančja zrezka

sol, poper, rožmarin, timijan

8 riževih listov testa za spomladanske zavitke

o,5l olja za cvrtje

 

imageimage

Sledi nadev. Vzamete 1 čebulo in 1 česen. Na drobno nasekljate in na 4 žlicah olja popečete. Na trakce vmes narežete dva piščančja zrezka in jih popečete na hitro. Dodate 1 velik korenček in 1 veliko bučko, ki sta prav tako ali na trakce narezana ali pa nasekljana. Dodate ščep rožmarina in ščep timijana, posolite in dušite. Zalijete z 2dcl goveje jušne osnove in pustite, da se okusi premešajo, to naj traja dobih 10 minut. Popoprate in ugasnete plin.

image

Pripravite si delovno površino za zavitke. Posodo z vodo, kamor po navodilih na embalaži pomočite rižev list testa, pa potem čisto podlago (jaz sem vzela desko za rezanje), kjer boste zavitke zavijali. Na vsak list testa položite dve žlici nadeva. Zavijemo tako, da najprej zapognemo del, ki je nam najbljižji (na fotografiji spodnji del), potem oba stranska in zarolamo stran od sebe. Testo se lepo zlepi skupaj.

 image

 Dobimo lepe majhne zavitke, priporočam dva na osebo.  Pripravimo si ponev z oljem, veliko olja. Zavitke cvremo do zlato rjave barve, kar pomeni kar nekaj minut. Pazimo, da jih med obračanjem čimmanj poškodujemo, ker je testo med pečenjem precej krhko.

image

Preliv:

Pomarančna marmelada

Mandljevi lističi

Serviramo še vroče, položimo po dva na krožnik, prelijemo z pomarančno marmelado in posujemo z mandljevimi lističi.

Dober tek!

     image image

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.