Londonske izložbe

Z denarnico počasi prebolevava najino prvo letalsko izkušnjo, ki se je končala na ulicah nekega angleškega mesta. Londona. Mesta, v katerem sem na vsakem drugem vogalu našla asociacijo na Harryja Poterrya, na vsakem četrtem pa na Sherlocka Holmesa. Odločena, da ga poskusim – in opozorjena, da bom najbrž razočarana – sem štiri dni oprezala za popolno ponudbo angleškega junk fooda fish’n’chips. Na koncu sem pristala v lokalu pri Indijcih. Globoko zamrznjen file ribe so globoko ocvrli in mi zanj zaračunali šest funtov. Hrana je v Londonu brutalno draga.

Oborožen z informacijami pa vseeno ne pričakuješ, da cene sadja in zelenjave niso na kilogram, ampak na kos. Banana? 20 penijev. Srednje veliko jabolko? 60. Pripravljen trikotni sendvič, malo večji od povprečnega toasta? 3,5 funta, tam nekje. Najbolj sem bila presenečena nad ponudbo mlečnih izdelkov – mali milijon različnih pakiranj mleka in double creama, za navadni jogurt pa moraš očitno prodati ledvico. V petih dneh rednega pregledovanja Tescovih in Sainsburyjevih hladilnikov smo ga našle dvakrat. Enkrat v izključno polkilski izdaji.  No, s študentskimi prihodki in prihranki v London ne greš jest (niti spat), seveda pa to ne pomeni, da smo se prijateljicami lahko uprle Pizza Hutu. Za dobrih šest funtov se lahko kar fino naješ, če si pripravljen deliti svojo pico.

Spodaj je sorazmerno obsežna foto serija londonskih izložb s hrano, ki sem jih kot obsedena fotografirala čez celoten obisk. Malo zato, ker je bilo to vse, kar sem si lahko privoščila, veliko bolj pa zato, ker so vse tako krasno urejene, zložene in okrašene. Kulinarično sem bila najbolj potešena in navdušena nad tržnico v Covent Gardnu, kjer je se je pred kopico stojnic s streetfoodom drenjalo toliko ljudi, da bi z lahkoto napolnili Trnovo. Tam sem si privoščila švedske mesne kroglice v tortilji in moram reči, da je to bila najboljša angleška hrana. (Poleg obupno precenjenih cookiejev iz Starbucksa. Pošastno.) Saj res! Na sem sem naletela na restavracijo Jamieja Oliverja. Predjed ali sladico bi si lahko privoščila. : )

1mala

5m

19m

7m

6m

16m

10m

14m

15m

17m

18m

9m

8m

4m

3m

2m

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.