Čemaževa juha.

Današnji recept bi moral priti k vam na obličje že kakšne tri ure nazaj, pa sem se morala ukvarjati z nevšečnostmi. No, današnje popoldne se je začelo povsem umirjeno s sprehodom do bližnje (beri: 2 km stran) trgovine. Sem si rekla, bom združila prijetno s koristnim, grem raje peš v trgovino z nahrbtnikom, naredim nekaj dobrega zase in za Pesjanko, kot pa da se usedem v avto. Vse lepo in prav, nakar na pol poti proti domu preverim elektronsko pošto, kjer opazim obvestilo o tem, da je v knjižnico prispelo rezervirano gradivo. Naj povem, da sem zadnja dva dneva obsesivno pregledovala Cobiss in čakala, kdaj bo gradivo prispelo v knjižnico. No, zgodba se je končala s tem, da sem šla potem vseeno nazaj v Črnuče z avtom. Po isti poti, po kateri sem se slabo uro nazaj sprehajala. Toliko o prijetnem in koristnem.

Sedaj pa končno k čemaževi juhi

2

Točnih sestavin, seveda, nimam. Potrebujemo kar zajeten šop svežega čemaža (lahko pa uporabite tudi pesto). Grobo ga nasekljamo in prepražimo na olivnem olju. Med tem na rezine narežemo krompir, ki smo ga olupili in oprali in vse to, ga dodamo čemažu ter zalijemo z vodo. Kuhamo, dokler krompir ni kuhan. Vmes že malo posolimo, nato pa juho zlijemo v blender in jo spasiramo (taisti rezultat pa lahko dosežemo tudi s paličnim mešalnikom, brez skrbi). Poskusimo, če je dovolj slana, jaz sem dodala še malo kurkume, in to je to. Najkrajši recept vseh časov. 

3

Čemaževa juha je res osnova vseh receptov s čemažem in pripravljena je tako hitro, da je odlična za lahko kosilo. Zraven kakšen kos domačega kruha, ali pa malo naribanega parmezana za povrhu, pa je kosilo nared. 

4

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.