Guilt-free čokoladna torta

1

Danes smo se Bor mašince odločile, da vas na blogu presenetimo z nečim čisto novim. No, novim vsaj za nas. Saj veste, poletje se približuje s svetlobno hitrostjo in tudi me nismo več tako prepričane, da bomo sredi julija lahko samozavestno paradirale po obali in s svojimi, sicer težko prigaranimi oblinami, vsaj spodobna konkurenca izsušenim italijankam in njihovim ‘nisem prepričana ali si ženska ali moški’ partnerjem z obrvmi, ki so milijon procentno lepše oblikovane kot moje.

2

Če se nam je slab mesec nazaj še zdelo, da smo za silo v redu, da bomo pač 14 dni pred nastopom dopusta jedle enako kot zajci in bo to dovolj, da bomo v najboljši formi svojega življenja, se te sanje sedaj počasi oddaljujejo. Pojavili so se razni sugar free in telovadni izzivi, ki se jih zaenkrat še vse uspešno držimo. Pa brez panike, še vedno smo zveste dobri hrani, zato na blogu ne boste prikrajšani, vas bomo pa občasno razveselile s kakšno sladico, ki si jo boste lahko privoščili brez slabe vesti.

3

Pri tej, ki vas čaka danes, nam je na pomoč priskočil Miha iz Mojshop.si. Miha/Miho/Mihata (okej neki od tega 😉 ) sem spoznala v prvem letniku faksa, ko sem vsa prestrašena sedela na uri ekonomije, on pa je, že stara garda FDV-ja, obiskoval ista predavanja. Kot vestna brucka sem si zapisovala vsako besedo, ki je prišla iz ust profesorja, Miha pa je v meni prepoznal priložnost za lahko pridobljene zapiske. Ker sem bila za malce pozornosti pripravljena dati zapiske pa verjetno še puščico, kulije, zvezke, 100 barvnih markerjev, z malo prepričevanja pa bi se odrekla tudi mlajši sestrični, je izmenjava potekala precej gladko. Izpit sva oba naredila brez večjih težav (valda, če so bili pa zapiski tako popolni in v barvah mavrice), najino prijateljstvo pa traja še danes. In ja, tudi sestrična je do nadaljnega še moja. Miha je absolutno ena izmed boljših stvari, ki sem jo ‘odnesla’ iz FDV-ja. Pa nisem ga dejansko odnesla, teh 70 kil mišic bi težko premaknila … fitnes je namreč njegova strast, zanj pa je počasi navdušil tudi mene. Ne sicer tako, da bi se odpovedala ‘slabi’ hrani, mi pa občasno pride na pol poti in rezultat je tole, čemur boste priča v naslednjih minutah.

4

Za biskvit (premer pribl. 16 cm ali manjši) potrebujete:

  • 80 g moke ovsenih kosmičev
  • 4 žlice javorjevega sirupa brez kalorij ZeroCals™ Sauces
  • 300 g grškega jogurta
  • 3 jajca
  • 3 žlice temnega kakava
  • 2 – 3 merice GN™100% Whey Protein okus čokolade
  • ½ pecilnega praška
  • Ščep soli

Jajca zmešamo, dodamo grški jogurt in nato vse ostale sestavine, razen pecilnega praška. Premešamo in pustimo, da masa stoji 20 minut, da se ovseni kosmiči napihnejo. Medtem pečico ogrejemo na 200 stopinj in obložimo pekač s peki papirjem. Masi dodamo pecilni prašek in jo vlijemo v model ter pečemo v pečici 20 do 30 minut oziroma tako dolgo, da je zobortebec, ki ga zapičimo v sredino, čist. Pustimo, da se nekoliko ohladi, odstranimo iz modela in biskvit prerežemo na polovico.

Za nadev potrebujete:

  • 120 ml stopljenega 100% organskega kokosovega olja GoNutrition®
  • 2 lončka (480 ml) izkoščičenih datljev
  • 1 merica GN™100% Whey Protein okus čokolade (po želji)
  • 2 žlici temnega kakava
  • 1 žlica javorjevega sirupa brez kalorij ZeroCals™ Sauces
  • 240 ml vode
  • Arašidovo maslo GoNutrition®
  • Jagode (ali drugo sadje po želji)

Datelje skupaj z vodo v multipraktiku zmeljemo v gosto, enotno kremo. Dodamo vse ostale sestavine in mešamo še minutko ali dve, da je masa enotna.

Za dekoracijo:

  • Pest ameriških orehov
  • 1 vrstica 85% temne čokolade

Na spodnjo plast torte namažemo arašidovo maslo, povrhu položimo poljubno sadje in nadevamo z 2/3 kreme. Na kremo položimo drugo plast biskvita. Celo torto premažemo s preostalo kremo in okrasimo z arašidovim maslom in mešanico sesekljanih oreščkov in čokolade.

Več o izdelkih pa na mojshop.si.

5

Dober tek!

Dodaj odgovor