Nočem pogledat, koliko časa …

Vest me vsak dan peče, ampak enostavno ni časa. Na neki točki niti za pisat, kaj šele za skuhat kaj malo bolj kompleksnega ali novega – zadnje čase kuham samo že neštetokrat pripravljene jedi. Tako da je v moji kuhinji malo dolgčas in priznam, da pogrešam bormašince in naše kuharske izzive.

Tudi danes nisem skuhala nič posebnega ali zakompliciranega. Po dooolgem dnevu skoraj brez hrane sem prišla domov in skuhala nekaj enostavnega in hitro pripravljenega. Odločila sem se, da si bom vzela še nekaj dodatnih minut, zadevo pofotkala in objavila recept. Tukaj je torej ajdova ‘rižota’ s šparglji in bučkami.

039 (2)

Stvar je sila preprosta. Narezala sem zelenjavo (bučke in šparglje) in jo na hitro popekla na olivnem olju.

032 (2)

Ajdovo kašo sem splaknila pod vodo in jo dodala zelenjavi, malo popekla in zalila z vodo (ne preveč, da se ne prekuha, medtem, ko boste čakali, da izhlapi). Dodala sem še začimbe: malo popra, soli in drobnjaka.

037 (2)

Po želji in okusu dodajte še kakšno drugo. Tik preden se voda pokuha, dodajte še malce smetane za kuhanje in nariban parmezan. Še malo sem pomešala, po hitrem postopku naložila na krožnik, pofotka in zmazala. 🙂

038

Em, to je to. Mogoče naslednjič kakšno besedo več.

Ajdova 'rižota' s šparglji in bučkami
sestavine
 1. šparglji
 2. bučke
 3. ajdova kaša
 4. parmezan
 5. smetana za kuhanje
 6. olivno olje
 7. sol
 8. poper
 9. drobnjak
postopek
 1. Zelenjavo narežemo in na hitro popečemo na olivnem olju. Dodamo ajdovo kašo in začimbe ter zalijemo z vodo. Pokuhamo, dodamo malce smetane za kuhanje in naribanega parmezana. Dobro pomešamo in postrežemo.
zapiski
 1. Po želji dodamo druge začimbe ali izpustimo smetano za kuhanje.
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.