Sladko pekoče perutničke

Tako kot je pri večini stvari v mojem življenju, je tudi moj odnos do nogometa na relaciji vroče-hladno. V svoji mladosti sem ga celo tako oboževala, da sem se pri športni vzgoji prostovoljno pridružila fantom in se kasneje odločila celo, da se pridružim ženski ekipi na Kodeljevem. Po treh treningih sem odkrila pete, šminke in maskaro in nogomet me ni več zanimal. Sedaj ga gledam občasno, največkrat prvih deset in zadnjih pet minut. Vmes pa samo počivam z zaprtimi očmi, če veste kaj mislim.

1

Do sedaj že vsi, ja tudi ženski del populacije, vemo, da se približuje finale Lige prvakov. In čeprav nežnejši spol običajno ni navdušen nad samim dogodkom, nas precej vznemirjajo situacije, ki so z njim tesno povezane. Kot na primer dejstvo, da je večer idealna priložnost za klasični razvrat v obliki ‘girls night out’ . Precej prepričana sem, da se boste med potekom zabave izognile vsem nepotrebnim sms sporočilom in pretiranemu nadzorovanju, saj bo vašemu dragemu verjetno precej vseeno ali pijete že peto margerito, zapravljate njegove evre na igralnih avtomatih ali pa s plesom na mizi služite za drugi dopust, medtem ko se bo sam v družbi svojih ‘mačo’ kolegov prepiral s televizijskim sprejemnikom.

Druga, precej priljubljena opcija je, da se odločite, da je finale Lige prvakov idealna priložnost, da začnete spremljati nogomet! Vaš partner bo več kot navdušen, da vam med napetimi situacijami lahko pojasnjuje kaj je prepovedan položaj, koliko igralcev ima vsaka ekipa in za katere morate navijati. Seveda ne govorimo o imenu ekip. Glede na to, da nogomet prvič spremljate bolj pozorno, se boste odločale o tem ali navijate za rumene, rdeče, modre, zelene … rozastih na žalost ni L. Če se boste po končani tekmi in vsaj šestih praznih pločevinkah piva, ki jih bo vaš dragi zlival vase in tako vsaj delno ohranjal mirno kri, odločile, da nogomet vseeno ni za vas in da boste raje ostale pri Mentalistu, bo njegova ljubezen resno na preizkušnji. V kolikor uspeta rešit težavo take razsežnosti, si upam trditi, da vas nihče drug ne bo imel raje  … he’s a keeper ;).

2

Tretja, po mojem mnenju najzlobnejša možnost je, da se prikažete v luči popolne punce. Dnevno sobo prijazno odstopite v uporabo večji množici že rahlo opitih moških kolegov vašega fanta in se hkrati ponudite, da poskrbite za hrano in pijačo, da bo njihov večer kar najbolj popoln. Po celem dnevu preživetem v kuhinji, medtem ko vam bo na pultu vela sveža solata, ki je morala svoj prostor v hladlilniku nesebično odstopiti rdečemu six packu, in bo končno čas za tekmo, se boste same pridno skrile v kuhinji in se zamotile z lakiranjem nohtov ob tem pa čakale na poziv, da je čas za novo rundo hrane in pijače. Postrežba mora seveda potekati brez vaših nepotrebnih komentarjev. Najbolje je, da vas gospoda pri tem sploh ne opazi in se le začudeno ozira, ko ugotovi, da so krožniki spet polni in pivo hladno. Ja saj vem, tole ne zveni nič zlobno kajne? Ampak a si sploh upate predstavljati, v kakšni neprijetni situaciji se bo znašel vaš dragi, ko se bo ob naslednjem moškem druženju želel pritoževati nad vami? Upam si trditi, da se bo počutil nadvse brezupno, ko bo njegov obup naletel na gluha ušesa prijateljev, za katere ste poosebljena dobrota in ne zmaj, v kar jih bo želel prepričati. V kolikor se odločite za tretjo opcijo vam v nadaljevanju ponujam pomoč v obliki sladko pekočih perutničk.

Za sladko pekoče perutničke potrbujete:

  • 1 kilogram perutničk
  • 3 žlice medu
  • 3 žlice Srirache (po želji katerekoli druge pekoče omake)
  • Sok ½ pomaranče
  • 1 žlica česna v prahu
  • 1 žlica čebule v prahu
  • 2 žlici paprike
  • Sol
  • Poper

Vse sestavine za marinado zmešamo in v mešanico stresemo perutničke. Dobro premešamo in postavimo v hladilnik za najmanj dve uri, lahko tudi čez noč. Najbolje je, da perutničke spečemo na žaru, lahko pa tudi na ponvi na srednjem ognju. Na vsaki strani pečemo od 7 do 10 minut. Nujno pečemo na srednji temperaturi, sladkor v medu namreč hitro karamelizira. Potresemo s peteršiljem ali pa narezano mlado čebulo.

3

Pa dober tek!

Recept: http://www.laurainthekitchen.com/recipes/sweet-and-spicy-grilled-wings/

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.