V zaostanku.

Poletje je pri nas tortno vedno precej pestro. Je pa letošnja pomlad in z njo tole poletje, ki nam jo je temperaturno že kar pošteno zagodlo, prav tako pestro. Tako da tale tortica prihaja na blog z rahlim zaostankom, ampak njena lahkotnost in poletni okusi bodo še kako primerni. Joj, kako sem pocukrana. Očitno se me še malo drži dogajanje preteklega vikenda – ena Bormašinca si je namreč zamenjala priimek. Saj bomo z dekleti v prihodnjih tednih skrbno popisale vse recepture in dobrote, ki smo jih pripravile, brez skrbi. Na naši Facebook strani smo direktno s poroke objavile en selfie, ki je požel več lajkov kot vsi naši recepti preteklega meseca skupaj, tako da sedaj resno razmišljamo, da postavimo kuhalnice v kot in začnemo (po vzoru Kim K.) delati na knjigi selfiejev. Bo več uspeha, haha. 

No sedaj pa šalo na stran in hitro k eni ananasovi torti z jogurtovo kremo.

1

Tole ni nobena znanstvena fantastika, o biskvitu in kremi, ki sem ju uporabila, sem pisala že stokrat, ampak nič ne de, če napišem še enkrat, kaj ne. Sestavine so za torto premera 22 cm.

  • BISKVIT: 3 jajca, 125 gramov sladkorja, 125 gramov moke. Če biskvit pripravljate v kuhinjskem robotu, potem lahko cela jajca stepate skupaj s sladkorjem toliko časa, da zmes naraste in je kompaktno stepena. Sicer pa z ročnim mešalcem najprej stepate beljake in sladkor v trden sneg, nato z metlico vmešate še stepene rumenjake. V obeh primerih na koncu z lopatko previdno in počasi vmešate moko. Biskvit pečemo slabe pol ure na 180°C.
  • JOGURTOVA KREMA:  stepemo 250 ml sladke smetane, postopoma dodajamo sladkor (cca. 3 žlice oz. po okusu). Na koncu smetani dodamo 250 ml čvrstega jogurta in 4 liste želatine, ki smo jo predhodno namočili v hladni vodi, nato pa stopili v mikrovalovni pečici ali na štedilniku. Dobro premešamo. 
  • ANANASOV NADEV: eno pločevinko ananasa v kompotu odcedimo. Ananas s paličnim mešalnikom fino spasiramo, kompotu pa dodamo malo ruma, ga razredčimo z malo vode in z njim nasočimo biskvit. Spasiran ananas v kozici segrejemo do vretja, nato mu vmešamo 1 vanilijev puding, ki smo ga razmešali z malo vode ali mleka. 

Tortico samo še sestavimo (biskvit – ananasov nadev – biskvit – jogurtova krema), ne pozabimo dobro nasočiti biskvitov, fino jo ohladimo in uživamo. Njomz.

2

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.