Testenine z bučkami in črnim sezamom

Tale nedelja je zame malo bolj ležerna. Včeraj sem bila malo bolj pridna, skakala sem spet okrog s fotoaparatom in vzdihovala nad prekrasnimi detajli poroke v Orehovem gaju (mimogrede, idealna lokacija za ‘boho’ poroko!), prespala dopoldne, zdaj pa čakam, da pride mimo Nina in greva na Šmarno goro, kamor romava zadnje čase tako pogosto, kot bi na vrhu delili kaj zastonj.

Testenine-s-črnim-sezamom-bučkami-6

Nič bat, še vedno ne talajo nič. Ampak, Nina s sabo redno pripelje tudi Naja, kužka, ki je tako vesel, da gremo hoditi, da me dvigne še iz tako globoke zaspanosti in ‘ničsemineda’ nedelje. Poleg tega je treba vsake toliko srce malo pospešiti, pa se stvari poklopijo. Ta teden me je Ninina mati založila z vrtno zelenjavo še za leto 2016, kar je bil glavni razlog za iznajdbo tega recepta. Bučke so se mi nasmihale že cel teden vsakič, ko sem iskala kaj v hladilniku, zato je bil skrajni čas, da se jih usmilim. 

Tale recept je čisto iz glave in potrebe po porabi določenih sestavin. Začimbno mešanico Raz-el-hanut, ki sem jo uporabila, sem našla v Hiši začimb na Trubarjevi v Ljubljani, in tako lepo diši, da jo vsake toliko uporabim za testenine ali piščanca. Egiptovsko poreklo ima, v njej pa so kurkuma, koriander, kardamom, cimet, čili, poper, ingver, kumin, muškatni orešček, zvezdasti janež, grško seno, pomarančna lupina in lovorjev list. Saj sploh ni čudno, take sestavine! Mešanico priporočam kot glavno sestavino, ostale pa svobodno tudi zamenjate, če nimate pri roki, saj zato pa je kuhinja ena taka fina ustvarjalnica.;)

 

Testenine-s-črnim-sezamom-bučkami-4Testenine-s-črnim-sezamom-bučkami-3

 

Testenine z bučkami in črnim sezamom
sestavine
 1. 2 pesti fussillov Barilla
 2. 2 žl oljčnega olja
 3. 1 čebula
 4. 1/2 večje bučke
 5. ščep zelene v prahu
 6. 1/2 čjž suhega rožmarina
 7. 2/3 čjž mešanice začimb Raz-el-hanut
 8. 1/4 čjž morske soli
 9. 1 žl črnega sezama
 10. 1 žl majoneze
 11. nekaj kapr, vloženih v slanici
 12. 2 žl grškega jogurta
 13. poper po želji
postopek
 1. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.
 2. Za omako na drobno nasesekljamo čebulo, jo na oljčnem olju prepražimo, potem pa dodamo na majhne trakce narezano bučko in pokrito dušimo par minut.
 3. Ko bučka spusti vodo, dodamo začimbe, sol in sezam. Dobrih 5 minut pustimo na manjšem ognju odkrito, da voda počasi izpari, vmes pomešamo in nato ugasnemo plin.
 4. Skuhane testenine stresemo k omaki, vmešamo majonezo in serviramo na krožnik.
 5. Na vrh dodamo kepico grškega jogurta in kapre. Popramo po želji.
 6. Dober tek!
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.