Nosečnost za telebane, osmič: še 26 dni

Prepričana sem, da nisem obdelala vseh nosečniških tem in področij. Kot vsaka prava mommy blogerka bi morala vsekakor pokriti še področje vseh nujnih potrebščin (tako za otroka kot tudi za bodočo mati), otroške garderobe, večjih kosov pohištva, tega, kako bom 14-letno psico podvrgla stresu novega člana, ki bo zahteval vso našo pozornost in nenazadnje se prav nič nisem dotaknila vprašanja vzgoje. Kje so še teme o pitju čaja iz malinovih listov, masaži presredka, dihalnih vajah, sprostitvenih tehnikah in drugi pripravi na porod. 

Danes sem dobila vprašanje, kaj počnem v teh dneh. No, roko na srce, že tam nekje konec junija sem se odločila, da do novembra ne bom iskala kakšne nove študentske zaposlitve in tako sem stres, ki bi ga prineslo uvajanje na novem delovnem mestu, raje zamenjala s petimi tedni morja. Tako sem se že popolnoma aklimatizirala na življenje doma in moj vrhunec dneva predstavlja že samo to, da zlikam koš perila ali grem s Pesjanko na sprehod. Treba je biti zadovoljen z malim.

Te dni tako predvsem odštevam. Včeraj sem malo jokala, ker sem odkrila, da so se mi na delu trebuha, ki ga s prostim očesom brez pomoči ogledala ne ujamem več v vidno polje, razpasle strije. (Pa ni hude panike, zaradi tistih treh tednov morja, ko moj trebuh dejansko neposredno uzre širni beli svet, ne bomo preveč travmirali.) Danes počasi obupavam nad urejanjem otroške garderobe ker 1) so hlače št. 56 in 68 popolnoma enakih velikosti in 2) so se v predalniku znašli neki hecni kosi, katerih poimenovanja ne poznam, kaj šele njih uporabe. Danes sem si pripravila torbo za v porodnišnico in spet skorajda diplomirala iz tega, ali je ljubljanska porodnišnica dovolj dobro založena z mrežastimi hlačkami, prebrala približno pet forumov na temo bombažnih vložkov, predvsem pa še vedno ne vem, katere prigrizke naj spakiram v torbo. 

Grem sedaj raje napisat kaj bolj smiselnega. Ananasova torta z belo čokolado in kokosovim biskvitom. Pina colada torta. 

IMG_20150926_131730

Pina colada torta
sestavine
 1. 3 jajca
 2. 125 g sladkorja
 3. 75 g moke
 4. 50 g kokosove moke
 5. En ananasov kompot
 6. Beli rum
 7. 200 g bele čokolade
 8. 250 g maskarpone sira
 9. 250 g sladke smetane
postopek
 1. Jajca stepamo s sladkorjem, dokler močno ne narastejo in so kompaktno stepena. Nato z lopatko počasi vmešamo presejano moko in kokosovo moko. Biskvit pečemo približno 20 minut na 180°C. Ohlajenega dvakrat prerežemo, tako da dobimo tri plasti.
 2. Kompot odcedimo. Sok kompota razredčimo in zmešamo z belim rumom. To mešanico uporabimo in z njo nasočimo vse tri plasti biskvita. Ananas narežemo na manjše koščke.
 3. Za kremo stopimo belo čokolado in jo počasi vmešamo v maskarpone sir. Potrebno je nekaj pazljivosti, da se krema ne sesiri, kar je pri beli čokoladi še posebej verjetno. Sladko smetano stepemo in prav tako vmešamo k beli čokolado in maskarponeju.
 4. Torto sestavimo - prva plast biskvita (ki smo ga navlažili s kompotom in rumom), po njem razporedimo koščke ananasa in slabo polovico kreme. Postopek ponovimo tudi za drugo plast torte. Nekaj kreme si prihranimo, da z njo obmažemo torto. Jaz sem jo po vrhu potresla s kokosovo moko in okrasila s koščki ananasa.
zapiski
 1. Za torto premera 22 cm.
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.