Presni cookiji z brusnicami in koščki čokolade

Brez skrbi, nisem padla z Marsa, da bi mislila, da besedna zveza ‘zdrava čokolada’ ni že tako ali tako dovolj zgovorna in da potrebuje še dodatno reklamo. Ampak vseeno. Nekaj tednov nazaj smo Bormašince dobile vprašanje, če želimo preizkusiti zdravo čokolado. Aaaam, jaaa!!?? Ni potrebno poudarjati, da smo ob prebiranju sporočila imele občutek, da je življenje končno dobilo smisel. Da lahko jemo čokolado, brez da bi se zredile?! Our work here is done!


Menda smo vsi na tem svetu z nekim razlogom. In Moja čokolada, oziroma natančneje njen idejni vodja, je tu zato, da osreči vse ženske tega sveta. No pa tudi moške, ne slepimo se, prosim. Bormašince pa smo tu zato, da njegove izume pojemo. Ja, težko nam je, ampak saj veste, nekdo se mora žrtvovati in tokrat sem bila to jaz. Lahko si predstavljate kako mučno mi je bilo jesti čokolado in to brez slabe vesti. Enostavno neznosno!

No šalo na stran. Verjetno bi marsikatera želela biti na mojem mestu. Basanje z zdravo čokolado je namreč primerljivo s prihodom princa na belem konju, Dedka mraza, Božička in zobne miške hkrati! Le da vam v tem primeru zobna miška ne bo nič prinesla, saj kvaliteta vaših zob ne bo niti najmanj trpela na račun večernega prenajedanja z Rawr presno čokolado.

Ker pa mora vsaki dobri reklami slediti recept, sem poskrbela, da v čokoladi in presnih stvaritvah ne bom uživala sama. Takoj, ko me je Andraž pocukal za rokav (v svetu moderne tehnologije to pomeni poslal sporočilo na Facebooku) in povedal za zdravo čokolado, sem dobila idejo za presne čokoladne cookije. Tiste, ogromne, s koščki čokolade. Saj ne, da se rada hvalim ampak priznam, da sem se, po tem ko sem pojedla tri primerke, prepričati se je pač treba, ponosno potrepljala po rami. Tale mi je pa res ratala! Poskusite in se prepričajte sami .

Pa dober tek!

Presni cookiji z brusnicami in koščki čokolade
sestavine
 1. 2 lončka datljev (lonček je 240 ml)
 2. 1,5 lončka mešanice lešnikov, orehov in mandljev (razmerje po želji)
 3. 2 veliki žlici kokosovega olja
 4. sok pol limone
 5. mleti cimet
 6. vanilija v prahu (po okusu)
 7. ščepec soli
 8. nastrgana lupinica ene manjše pomaranče ali klementine
 9. pest narezanih brusnic
 10. 1 tablica Rawr temne čokolade (narezana na manjše koščke)
postopek
 1. Vse sestavine, razen čokolade in brusnic, stresemo v blender in blendamo, dokler masa ni enotna. Če imate občutek, da masa ni dovolj mokra, da bi držala skupaj, dodajte še malo kokosovega olja. Če je premokra, dodajte oreščke (lahko tudi kokosovo moko). Maso stresite v posodo, dodajte narezano čokolado in brusnice, ter oblikujte v … ja, no … v klobaso pač. Če želite večje cookije naj bo ta manjša, če želite večje, pa daljša. Klobaso zavijte v prozorno folijo in postavite v hladilnik za vsaj 3 ure, lahko tudi čez noč. Ko je masa dobro ohlajena jo vzemite iz hladilnika in narežiti na približno pol centimetra debele kose.
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.