Praznična večerja – solata

Naj vas že kar takoj razočaram (no, ali pa razveselim ). Tale objava, ki ste jo ravnokar začeli brati, ne bo dolga kot večino njenih predhodnic. Slabo počutje, boleče grlo in ravnokar zmazana pica, so glavni razlogi, zakaj kot mrož ležim na kavču in se mi ne ljubi niti do stranišča. Kaj šele, da bi se lotila večjega podviga, kamor definitivno prištevam tipkanje na, že pošteno zmahani tipkovnici.

 

solata4

Zato brez dolgovezenja. Prvo predjed vam je predstavila Bernarda, druga je na vrsti danes, in sicer solata. Očitno sem bila tudi ob izbiri jedi bolj lenobno razpoložena … le tako lahko opravičim, da sem že drugo leto zapored pripravljala solato. Je pa res, da so solate ena izmed mojih najljubših jedi in če bi si jo privoščila večkrat, predvsem pa brez zame obvezne sladice, mi verjetno poleti ne bi bilo tako nerodno.

solata3 solata2

Solata s hokaido bučo
Za solato (za 5 oseb) potrebujete
  1. • 1 srednje veliko hokaido bučo
  2. • 1 zavitek mlade špinače
  3. • Bučna semena
  4. • Bučno olje
  5. • Olivno olje
  6. • Balzamični kis
  7. • Med
  8. • Feta sir
postopek
  1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem. Bučo olupimo, odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Koščke položimo na pekač, polijemo z olivnim oljem, solimo in postavimo v pečico za 20 minut. Medtem operemo in osušimo špinačne liste. Zmešamo preliv. 2 žlici bučnega olja zmešamo s 4 žlicami balzamičnega kisa, majhno žličko medu in ščepcem soli. Vse zelo dobro premešamo. Špinačo razporedimo na krožnike. Dodamo pečeno bučo, zdrobljen feta sir in majhno pest bučnih semen. Na koncu polijemo s prelivom.
  2. Pa dober tek!
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

solata1

Dodaj odgovor