Pa na zdravje in veliko jajc!

Takole. Pa smo Bormašince priromale do zadnje objave v letu 2015. Nisem največja pristašica lihih številk in po pravici povedano se tudi letošnje leto ni pričelo najbolj optimistično. No, pa me poglejte sedaj. Moji dnevi se vrtijo okrog dobre štiri kilograme težkega in občasno precej glasnega bitja. Vse je lepo in prav in točno tako, kot mora biti in v resnici še časa nimam pomisliti na sode in lihe letnice in potencialne povezave med dobrim in slabim letom.

Jutri bomo vsi pokonci malce dlje, kot smo ponavadi. Bormašince smo imele generalko že danes zgodaj zjutraj, malo čez polnoč so bile namreč Nina, Beti in Sanja za radijskimi mikrofoni Prvega programa Radia Slovenija v oddaji Nočni obisk. Klik na tole povezavo, pa boste lahko preposlušali, o čem vse s(m)o se dekleta razgovorila.

s

Ne bom dolgovezila. Z dekleti smo se zadnjič podružile in tudi slastno najedle. Jaz sem v zadnjem momentu izbrskala recept za “pijačo”, ki pa v resnici ni taka tipična silvestrska alkoholna poslastica, je pa vsekakor tale Eggnog oz. Jajčni liker super za prihajajoče mrzle večere. 

File 30-12-15 12 57 01 cats112

Še preden pa preidem k receptu pa samo še … vse lepo in dobro v 2016. Veliko slastnih receptov, čim manj zažganih posod, en kup inovativnih idej in uspešnih eksperimentov v kuhinji in še in še in še. Bor mašince si v 2016 najprej najverjetneje vzamemo malce počitka, potem za novimi močmi nazaj za štedilnike.

Tako, sedaj pa Eggnog!

cats111 File 30-12-15 13 02 56

Jajčni liker (eggnog)
sestavine
  1. 700 ml polnomastnega mleka
  2. 250 ml sladke smetane
  3. 3 cimetove palčke
  4. 1 vanilijev strok
  5. Muškatni orešček
  6. 5 jajc
  7. 130 g sladkorja
  8. 175 ml temnega ruma
postopek
  1. Mleko in smetano zlijemo v posodo, dodamo cimetove palčke, razpolovljen strok vanilije in semena ter žličko muškatnega oreščka. Zavremo in kuhamo na nizki temperaturi približno 10 kinut. Jajca ločimo na rumenjake in veljake. Rumenjake skupaj s sladkorjem stepamo, dokler ne posvetlijo in penasto narastejo. K penastim rumenjakom med nadaljnim stepanjem prilijemo vrelo mleko in dobro stepemo. Vse skipaj prelijemo v steklenico, dodamo še rum, dobro premešamo in ohladimo, nato pa pustimo v hladilniku čez noč, še bolje pa par dni. Pred serviranjem stepemo beljake in jih vmešamo v tekočino, tako dobimo najbolj puhast jajčni liker v letu 2015. Na zdravje!
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.