A imaš jajca?

Odkar imam svojo kuhinjo, kuham na indukciji. Zadeva je super, po parih letih trpljenja ob čakanju, da voda za makarone zavre na steklokeramični plošči, je indukcija pravi balzam na želodec. Ne vprašajte, koliko nezdrave hitre hrane in prigrizkov lahko človek zmeče vase med čakanjem, da zavrejo 3 litri vode. Noro. No, indukcija pa prinaša drugačne izzive. Posoda. Kadarkoli opazim kakšen lep lonec ali ponev, najprej hitro preskeniram, kje se nahaja znakec za indukcijo. Žal ga vse prevečkrat ne najdem. Smrk. 

Zadnjič sem na poti s sprehoda videla našega poštarja, kako je z motorjem hitel proti pošti, na prtljažniku pa je imel prav hecno pripet en sam paket. No, ta paket je bil moj. Ko sem ga naslednji dan prevzela, sem v trenutku raztrgala škatlo in pričakala me je fenomenalna Tefalova ponev Ingenio. Z njo nas je razveselil Mercator, da bomo še bolje kuhale. S puncami smo se dogovorile, da bo ponev kar krožila, vsak mesec bo pri eni. Potujoča ponev. Ponev prijateljstva.IMG_20160122_191750IMG_20160122_191726 

 

 

 

  

 

Še isti večer so se v naši kuhinji zaslišale besede: “Aimaš jajca?” Tokrat se je z jajci na oko spopadel Denis, pa še komaj sem ga prepričala, naj vendar le preizkusi novo pridobitev. Stestirala sva namreč vae ponve, ki jih premore moja kuhinja, pa so se krasna jajca na oko čisto v vsakem poizkusu na koncu ponesrečila, ker so se prilepila na dno. No, Ingenio je Denisu ponovno vrnil upanje v to, da se da tudi na indukciji povsem korektno pripraviti jajca na oko. Kaj korektno, prav fenomenalna so bila! V resnici sploh ne vem, če bom to ponev dala iz rok … Pšt, ne povedat ostalim Bormašincam, hehe. Ingenio je v glavnem zakon, hvala Mercator!

IMG_20160122_192444

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.