Obljuba dela dolg!

Avtorici: Nina, Tina

Danes samo na hitro, ker smo busy, busy, busy … Ena gospodična pakira kovčke, saj nam kmalu spet pobegne na lepše, dežurni pretipkovalki recepta pa se mudi preobrazit narabutane robide v sladoled. Ampak ker so tele piškotne poslastice z dulce de leche že pred časom na Instagramu in Facebooku sprožile kar nekaj zanimanja, bi bilo res naravnost neprimerno, da vas prikrajšamo za omenjene dobrote. Zatorej, receptura. Piškotni lončki z dulce de leche in čokolado.

Glede podajanja recepta sem dobila sledeče napotke: lončki oz. posodice so narejeni iz testa za piškote s koščki čokolade. Jaz imam preizkušenega sledečega: Stehtamo 50 gramov rjavega sladkorja, potem pa zraven v posodico stresemo še kakšen vanilijev sladkor ali dva in dodamo še toliko navadnega sladkorja (ali katerega drugega), da tehtnica pokaže 100 gramov. V posodo ubijemo še eno jajce in pričnemo umešati, dokler ni zmes lepo penasta. Nato stehtamo 125 gramov moke, v lonček dodamo še en pecilni prašek in vse to skupaj presejemo k jajcu in sladkorju. Mešamo. Dodamo ščepec soli ter dolijemo še 125 gramov stopljenega masla in zopet, kdo bi si mislil, premešamo. Na koncu vmešamo še 125 gramov čokolade, narezane na manjše koščke. Maso postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik za toliko časa, da je precej kompaktna in se bo z njo dalo oblikovati lončke.

Potem pa pridemo do zahtevnejšega dela – oblikovanje lončkov. Potrebovali bomo pekač za mini mafine. Sedaj – lahko bi se lotili postopka, ki je opisan pri tem receptu za mikro pite z marmelado, ampak ker se testo za chocolate chip cookies ponavadi ne valja, je Nina svetovala, da v pekač (ki ga obložite z mini papirčki za mafine) nadevate kar po eno žličko testa za piškote. Testo spečete na 180° slabih 10 minut oziroma dokler ne porjavi, potem pa s kuhalnico izoblikujete luknjico, v katerega nadevate dulce de leche. Druga opcija je, da testo ročno oblikujete po obliki pekača za mini mafine. Na koncu kolačke samo še prelijete s stopljeno čokolado – menda je super tista z malce večjim deležem kakavovih zrn.

Tako, upam, da ne bo potrebne preveč improvizacije. Prijetno sladkanje!

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.