Ferrero Rocher

Jah, pridejo tudi taki dnevi, ko že zjutraj napišem sms Bernardi, da zvečer pridem na rundo, dve, tri Jegra. Če je res hudo, se povabim tudi na hranjenje. Pa preden vsi, ki me poznajo začnejo zaklepati vrata, da jih po nesreči ne obišče moja požrešna malenkost, moram dodati, da hrano prinesem s seboj. No, na srečo pa alkohola k osebi, ki si zimske večere na dnevni bazi krajša s kakavom in čajem, takim, okrepljenim, nikoli ni potrebno nositi  … pa si mislite kar si hočete. 🙂

In kakšni so takšni dnevi, ko že zjutraj vem, da bom dan preživela le z dodatno mero alkoholne motivacije? Takšni, ko me ob 6.00 iz postelje vrže budilka kljub temu, da se običajno zbujam vsaj dobrih 5 minut pred njenim zvonenjem. V teh letih se je moje telo namreč izučilo, da se naravno začne prebujati vsaj toliko prej, da budilko ugasnem, preden bi začela zvoniti. Nič namreč ni tako hudo kot tisti ostri zvok moje 15 let stare budilke, za katero se vsako jutro čudim, da še vedno deluje. Ženska je pač trdoživa … in zoprna bolj kot tri stare babice, ko jih zmotiš sredi ‘vaške straže’ in zraven obtožiš opravljanja.

No, tak dan se običajno nadaljuje v naglici … premalo časa za kopalnico, premalo za buljenje v omaro in še manj za make-up. Ob takih dnevih na zajtrk prvič pomislim šele, ko sedim v pisarni. Torej vemo, da je res hudo, če je na vsak navaden dan hrana prva, ki prijadra v moje misli. Ko prihromim v službo, dež je na take dneve samo še sol na moje rane, in so moji lasje lepo vlažni, po sreči ena hlačnica do kolen mokra, ker me je na poti prijazno ‘pozdravil’ voznik avtobusa, moje noge pa že naravno funkcionirajo tako, da si ob hoji simultano močijo zadnji del meč, izgledam čudovito. Že tako ali tako minimalno ličenje je le še bleda senca že tako bledega originala, vprašljiva izbira oblačil pa še dodaten razlog, da bi se lahko le še obrnila in do 16.00 skrila v ženskih toaletnih prostorih. Na tej točki pošljem sms. Tak dan se pač težko obrne na bolje.

Ko pa sva nazadnje skupaj sedeli z Bernardo, pa je bila sobota. In to niti malo ponesrečena. Taka čist lušna. Pa vseeno sva na koncu dneva jedli in pili kot da bi se zgodil zgoraj opisan scenarij. Ampak izgovor, da to počneva le na slabe dni je pa vseeno dober ane? 🙂

Za hrano sva tokrat poskrbeli. Na meniju: solata s trdo kuhanimi jajci, brez skrbi, nisva tako bedni, da bi pisali recept za to, in Ferrero rocher kroglice prirejene po receptu Donala Skehana. To pa je že vredno recepta ane?

Ferrero rocher trufli:

  • 200 g mlečne čokolade
  • Ščep soli
  • 150 ml smetane
  • 200 g temne čokolade
  • 50 g sesekljanih lešnikov
  • 20 celih lešnikov
  • Žlička vanilijeve arome
  • 150 g zdrobljenih lešnikovih napolitank

Smetano zavremo v kozici. Medtem mlečno čokolado narežemo na majhne koščke in jih postavimo v posodo. Ko smetana zavre, jo prelijemo čez čokolado in pustimo stati minuto ali dve. Ko je čokolada stopljena zmes premešamo, dodamo vanilijo, ščep soli in sesekljane lešnike (prej jih lahko prepražimo v pečici) in vse skupaj še enkrat premešamo. Mešanico postavimo za tri ure v hladilnik (lahko tudi čez noč).

Ko je masa trdna, jo vzamemo iz hladilnika. S čajno žličko zajemamo maso, v sredino položimo lešnik in oblikujemo kroglico, ki jo povaljamo v zdrobljenih lešnikovih napolitankah. Kroglice nato postavimo v hladilnik. Medtem v kozici nad soparo stopimo preostalo temno čokolado. Vanjo povaljamo vsako kroglico posebaj in jo položimo na peki papir. Kroglice nato hranimo v hladilniku.

1

Pa dober tek … in na zdravje 😉

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.