Lonček sreče.

Danes samo recept. O dogodivščinah s 4-mesečno dojenčico kdaj drugič, ko bo inspiracija na vrhuncu. Moje misli so na udaru spomladanske utrujenosti, sklepam.

Tole danes je sladica v kozarčku, kot lahko vidite. Sila preprosta, zahteva samo 5 minut priprave večer prej in malce potrpljenja pri počitku v hladilniku. Kozarčki s kokosovo in čokoladno kremo.

1

Imamo tri elemente:

  1. Piškotna podlaga. Izberete kekse, ki so vam najljubši ali jih imate ravno doma. Grobo jih zdrobite in potresete po dnu kozarčkov.
  2. Čokoladna krema. Pripravimo čokoladni ganache400 ml sladke smetane segrejemo in vročo prelijemo preko 300 g čokolade, nalomljene na koščke. Dobro premešamo, da se čokolada stopi, nato damo v hladilnik čez noč, kakšno uro pred stepanjem pa na sobno temperaturo. Stepemo z električnim mešalcem in nabrizgamo v kozarčke. (Opozorilo: krema je v hladilniku kar kompaktna, pred serviranjem jo lahko za nekaj minut postavite na sobno temperaturo.)
  3. Kokosova krema. 400 g kisle smetane zmešamo skupaj z 100 g kokosove moke in 60 g sladkorja

IMG_20160402_144221

2 comments

  1. Ana says:

    Zdravo Urška,

    seveda je število lončko odvisno od njihove velikosti. Glede na količine računam, da okoli 6 lončkov po 2 dl.

    Upam, da se nisem preveč zmotila. 🙂

    Dobro se sladkajte
    Ana

Dodaj odgovor