Testenine: Čokoladni ravioli

Ha, ponavadi sem jaz tista, ki včasih kakšno izmed Bormašinc malce okaram, da je pozabila, na našo krasno razpredelnico, kjer je zapisano, kdaj je katera na vrsti za objavo recepta. No, danes pa bom kar sebi privoščila eno okrog ušes. Ura je 21:08, sedim na mini kavču v apartmaju v Barbarigi, precej pester dan je za mano in šele sedaj mi je kapnilo, da smo že devetega in da se v razpredelnici svetlika moje ime. V opravičilo lahko dodam to, da smo dopoldne uspešno prvič prevozili večje število kilometrov z našo deklino. Carinik je pogledal njeno osebno izkaznico, zagotovo si je mislil, da je fant, ona pa ga je gladko zignorirala.

Pester dan je za mano. Se bolj pester vikend. Včeraj smo se Sanja, Beti in jaz podale v Vipavo, na dvorec Zemono. Več o tem v kratkem, lahko pa se samo zahvalim novim jogijem, ki sva jih kupila par mesecev nazaj, da je danes moj hrbet po včerajsnjem maratonskem izdelovanju čokoladnih raviolov spet v taki kondiciji, kot mora biti. Te testenine so nas povsem obnorele, danes recept za čokoladne raviole z orehovim nadevom v pehtranovi omaki, ki so naju z Beti navdušile 14 dni nazaj.

catsb1

Testo zamesimo tako, kot za katere koli druge testenine. Naj v hladilniku počiva 30 min, nato ga razvaljamo cca. 2 mm debelo in razrežemo na kvadratke 7x7cm.

catsb2

Za sladek nadev zmeljemo orehe, dodamo maskarpone in sladkor, premešamo. V sredino vsakega kvadratka damo približno pol čajne žličke nadeva. Z vodo navlažimo vse stranice kvadrata, nato pa oblikujemo piramidico – vse vogale kvadrata združimo na sredini. Kar dobro pritisnite robove skupaj, da se med kuhanjem ne bodo razprli. Strašansko dišijo, še bolj so slastni in strahovito dobro se ujemajo z okusom angleške kreme.

Ph a

catsb5

catsb3

Čokoladni ravioli
sestavine
 1. TESTO
 2. 150 g bele moke
 3. 50 g kakava
 4. 2 jajci
 5. 3 žlice hladne vode
 6. ščep soli
 7. NADEV
 8. 60 g mletih orehov
 9. 150 g maskarpone sira
 10. 50 g sladkorja
postopek
 1. Testo zamesimo tako, kot za katere koli druge testenine. Naj v hladilniku počiva 30 min, nato ga razvaljamo cca. 2 mm debelo in razrežemo na kvadratke 7x7cm.
 2. Za sladek nadev zmeljemo orehe, dodamo maskarpone in sladkor, premešamo. V sredino vsakega kvadratka damo približno pol čajne žličke nadeva. Z vodo navlažimo vse stranice kvadrata, nato pa oblikujemo piramidico - vse vogale kvadrata združimo na sredini. Kar dobro pritisnite robove skupaj, da se med kuhanjem ne bodo razprli.
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.