Česnova omaka – Alfredo upgrade

Pišem, brišem, pišem, brišem. Tale prazna stran je kar malo grozljivo tiho in ni ravno v veliko pomoč, da bi se uvod v današnji recept spisal na hitro. Sej ne, da bi ne tolkla po črkah zadnje čase; ne, prste treniram na dolgih progah in če bi želeli kakšno besedo o abstrakciji Reinhardta, geometriji, mogoče še kakšno o ameriškem razcvetu umetniških smeri v prvi polovici prejšnjega stoletja – komot. O čem drugem pa zadnje čase bore malo uspem prebrati/napisati. Naj bi bilo dobro za nekaj, ampak bolj kot kaj drugega čutim, kako voda priteka v grlo in odmirajo možganske celice za socializacijo in govor. Pravijo, da tako pač je, ko bo mimo, bo, bojda, vse drgač, naj se ne sekiram, just do it, saj bo, to bo zate mala mal’ca in ostale floskule, ki kar kličejo po utopitvi v alkoholih. Ampak, pustimo eno veselje ob strani in preidimo raje na drugega. Bolj pomembnega. Hrana.

 

 Dolžna sem vam in v veselje mi je, da pokažem še recept za Alfredo upgrejd omako, ki sva jo s Tino zakuhali za domače testenine malo nazaj. Preprosta, a odlična kombinacija s svežimi testeninami! S preprosto omako pride polnost okusa testenin v ospredje in se krasno dopolnjuje s parmezanom in česnom. Vsekakor bi se tale kombinacija počutila domače v upgrejd študentski kuhinji. 

catsa4

Objava je hkrati tudi majhen homage Tininemu kuhinjskemu pultu, ki se mi vedno, v naravni svetlobni kopeli, hvaležno nastavlja pred objektiv. Naj ti bo svetloba mehka in sivina topla še naprej, dragi sodelavec.

catsa9

catsa91

 

 

Alfredo omaka s česnom
sestavine
  1. 5 strokov česna
  2. 3 žlice masla
  3. 200 ml smetane za kuhanje
  4. 60 gramov parmezana
  5. rožmarin
postopek
  1. Česen fino sesekljamo in dobro prepražimo na maslu, dodamo rožmarin. Zalijemo s smetano, dodamo parmezan in kuhamo 3 minute, toliko, da se omaka poenoti. Vmes večkrat pomešamo.
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/
 Proc

 

 

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.