Vipava, part 1

Tam nekje v sredini aprila nas je Bratinov povabil k sodelovanju na festivalu Okusi Vipavske 2016. Že lani sem zasledila, kako so nekateri kulinarični blogerji sodelovali v čudovitem ambientu dvorca Zemono in samo upala sem, da bo še katera od Bormašinc za akcijo. In res, prvi majski vikend smo Bernarda, Sanja in moja malenkost preživele hudo delovno. Napele smo možgančke in povprašale brbončice, s katerimi okusi bi razvajale zahtevno publiko. Malce lažje delo smo imele, ko sta nam kot glavni sestavini bili določeni ovčja skuta in med, še lažje pa smo se še vse pod vplivom našega testeninskega tematskega sklopa hitro odločile, da pripravimo sladek kakavov raviol. Ker naju je z Beti najin čokoladni raviol tako zelo navdušil, pa še mislile smo si, da bo primorsko občinstvo navdušeno nad pašto, tako kot naša Ana … 

cats1

In res so se okusi odlično ujeli. Kakavovo testo z nadevom iz albuminske skute z orehi … vse skupaj v, tako kot je spesnila Beti, medeni kopeli.

cats3

Recept za kakavove raviole poznate: 150 g moke, 50 g grenkega kakava in 2 jajci. Pri nadevu smo samo nadomestile maskarpone z ovčjo skuto. Glavne sestavine medene kopeli pa so tokrat med, oljčno olje, limetin sok, cimet in vanilijev ekstrakt.

cats7

Čokoladni raviol z ovčjo skuto v medeni kopeli
sestavine
 1. TESTO
 2. 150 g bele moke
 3. 50 g kakava
 4. 2 jajci
 5. 3 žlice hladne vode
 6. ščep soli
 7. NADEV
 8. 60 g mletih orehov
 9. 150 g maskarpone sira
 10. 50 g sladkorja
 11. MEDENA KOPEL
 12. 200 g medu
 13. 100 g olivnega olja
 14. 50 ml limetinega soka
 15. cimet
 16. vanilijev ekstrakt
postopek
 1. Testo zamesimo tako, kot za katere koli druge testenine. Naj v hladilniku počiva 30 min, nato ga razvaljamo cca. 2 mm debelo in razrežemo na kvadratke 7x7cm.
 2. Za sladek nadev zmeljemo orehe, dodamo skuto in sladkor, premešamo. V sredino vsakega kvadratka damo približno pol čajne žličke nadeva. Z vodo navlažimo vse stranice kvadrata, nato pa oblikujemo piramidico - vse vogale kvadrata združimo na sredini. Kar dobro pritisnite robove skupaj, da se med kuhanjem ne bodo razprli.
 3. Za medeno kopel zmešamo vse sestavine in jo prelijemo čez raviole.
zapiski
 1. Navedene količine zadostujejo za 40 raviolov. Lahko jih tudi zamrznete.
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.