Špinačni pesto

Ste že siti spinače? Ne? Okej, potem je tale objava za vas. Vem, da sem za sklop testenin pripravljala špinačno skutne raviole ampak, ne morem si pomagati, za ‘omako’ predlagam špinačni pesto.

catsh

Verjetno mi ni potrebno posebej poudarjati, da imam špinačo precej rada. Pa ne zato, ker bi še vedno verjela v otroške fantazije, da bom potem kot Popaj. To misel sem, nekje v drugem letniku gimnazije, in ne, to sploh ni pozno, opustila. Po desetletnem poskušanju in vrsti razočaranj sem se pač morala sprijazniti, da se bo potrebno za Popajeve mišice malo bolj angažirati. Posledično jih še danes nimam, imam pa ljubezen do špinače! To je pa tudi nekaj. Lepa in vsekakor dobrodošla protiutež moji obsedenosti z Nutello, kajne?

catsgf catsgfj

Ker nam vsem, med tednom velikokrat primanjkuje časa in po hladilniku z obupom v očeh iščemo tisto nekaj, kar bomo lahko kar najhitreje pretvorili v užiten obrok, vam svetujem pripravo pesta. Še posebej priročen je, kadar imate v družini kakšnega zamudnika, ki se na kosilo prikaže deset minut za tem, ko je pomivalni stroj že prižga … vsi ga imamo anede. Pesto počaka tudi na take!

Priprava je hitra in enostavna, rezultat pa, za vse ljubitelje špinače, vrhunski. Optimizacija pa to.

cats54

Špinačni pesto
sestavine
  1. 70 g mlade špinače
  2. 2 stroka česna
  3. 90 g olivnega olja
  4. 60 gramov naribanega parmezana
  5. 90 gramov oluščenih orehov
  6. Sok ½ limone
  7. Sol
  8. Poper
postopek
  1. Na nenamaščeni ponvi pražimo orehova jedrca dokler ne zadišijo (slabih 10 minut) in pazimo, da se pri tem ne prismodijo in postanejo črna. Odstavimo z ognja in pustimo, da se v ponvi hladijo medtem pa pripravimo druge sestavine. Operemo in osušimo mlado špinačo, olupimo česen in naribamo parmezan. Vse pripravljene sestavine stresemo v multipraktik skupaj z limoninim sokom in olivnim oljem. Na koncu dodamo še sol in poper po okusu in zmiksamo. Narejen pesto prestavimo v kozarec za vlaganje, ki ga tesno zapremo in do uporabe hranimo v hladilniku.
  2. Pa dober tek
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.