Smetanova omaka s šparglji

Danes bom super kratka. Sodeč po načrtu, ki sem si ga pripravila sama (kot da se ne bi poznala), naj bi danes predelala še kakšnih 254 strani strokovne literature v angleščini. Besno namreč zaključujem zadnji semester pred diplomo (oziroma letom absolventovanja, ki bi ga rada preživela z minimalno količino neopravljenih izpitov). Zaenkrat kaže srednje do pretežno okej: kava se mi še ni zagravžala, živčnega zloma tudi še ni na vidiku, samo … tako zelo se mi ne da več. Dajte me spomnit na to objavo, ko se bom čez mesece brezdelno čohala po riti in si želela zaposlitve.

sparglji2

Torej. Omake za testenine. Mojo ogljikovohridantno špinačno mojstrovino sem morala odeti v zeleno, ker zakaj bi šparali s klorofilom. Pa še sezona je, nimaš kej. Zatorej vam predstavljam smetanovo omako s špraglji. Ali špargljevo omako s smetano.  Sposojena s prvega plonkca vsakega slovenskega kuharja, www.kulinarika.net, če ne poznate.

To je bilo prvo spoznavanje domače kuhinje s šparglji in z odobravanjem gospe Matere sta sestavina in recept uspešno prestala test. Zgleda kot bruhica, ampak zagotovljam, da je  neprijazna samo očem. Ker se je nekomu strašno mudilo napolniti želodec in se ni preveč potrudil s fotografiranjem. Nekdo to brezsramno priznava.

Recept najdete v okvirčku. Pa dober tek!

sparglji

Smetanova omaka s šparglji
sestavine
  1. 250 g špargljev
  2. 2,5 dl sladke smetane
  3. 30 g masla
  4. 3 stroki česna
  5. sol
  6. poper
  7. pinjole (po želji)
postopek
  1. Na približno 3 cm dolge kose narezane šparglje okoli dve minuti kuhamo v vreli vodi, nato polovico špargljev odstranimo, drugo polovico pa kuhamo, dokler niso popolnoma mehki. Te s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko zmes. Na segretem maslu na hitro popražimo stisnjen česen in dodamo špraglje v kosih. Pražimo nekaj minut, nato dodamo zmlete šparglje in zalijemo s smetano za kuhanje. Če je omaka pregosta, jo lahko razredčimo z vodo. Solimo in popramo po okusu ter po želji dodamo še pinjole.
zapiski
  1. Idejo za recept smo si sposodile od uporabnice @sarabande s spletne strani www.kulinarika.net.
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.