Bučkaton – 2

Pa nadaljujmo.

V resnici sem hotela narediti bučni burek. Pa doma nisem imela vlečenega testa, v trgovino pa nisem utegnila skočiti. (#dojenček) Pa sem se malce sprehodila do hladilnika moje drage mame in poglej, poglej, nikoli ne razočara! Listnato testo! Prav tako dobro bo, če ne še boljše! Sicer ne bo taprav burek, ker pravi burek je, jasno, iz vlečenega testa, ampak tudi štrudelj je boljši z listnatim testom, hehe.

In tako bučni burek postane Bučni zavitek.

IMG_20160821_121646

Sestavine:

  • En zavitek že razvaljanega listnatega testa
  • 250 g skute
  • 1 jajce
  • 1 žlica kisle smetane
  • 400 g naribane buče

Priprava:

Sicer že razvaljano listnato testo še malce razvaljamo. Toliko, da ga lahko po širini prerežemo na pol in dobimo dva kosa. 

Naribane bučke dobro nasolimo, pustimo 10 minut, nato pa zavijemo v gazo ali servet in dobro ožamemo. Damo jih v posodo in dodamo ostale sestavine. Dobro premešamo, premažemo po obeh kosih testa, po dolžini zavijemo in damo v pekač. Po vrhu premažemo s stepenim jajcem in pečemo 40 minut na 180°C.

IMG_20160821_123721

Dodaj odgovor