Kostanjevanje in ena slastna zadeva

Padla sem iz pisalne prakse. Sedim pred praznim zaslonom že en lep čas in kar ne vem, kako začeti. Okej, tema je kostanj. Začnem kakšno brezvezno o tem, kdaj je kostanj in kako vsako leto tuhtam, kdaj je kostanj in če ga grem že lahko nabirati? Ma ja, lahko bi, ampak saj je brezveze. Lahko bi pisala o tem, da je v Sevilli kostanj “zrel” kar cel mesec kasneje in da smo ga 4 leta nazaj nabirali šele za prvega novembra? Meh. V resnici pa bo še najboljše, da pišem o tem, da imam novo službo, da gre mladič kmalu v vrtec in da niti ne bom jaz tista, ki jo bo uvajala. Vse se je zgodilo res hitro – en hip sedim pri mentorici in debatiram o potencialni temi za magistrsko nalogo, drug hip pa že naročam napotnico na študentskem servisu. Precej sem oklevala med tem, ali se najprej posvetiti magistrski nalogi in Gajo počaaaaaaasi uvesti v vrtec, ali pa poiskati službo in poskrbeti za varno prihodnost. 

Saj vsi vemo, kako je. Od zraka in ljubezni se težko živi in nekako mi ni dalo miru, da ob prihajajočih stroških (vrtec), ne bi trenutno raje posvetila malce več pozornosti temu. In ja, na srečo se je vse razpletlo hitro, še malenkost prehitro, Gajin vrtec se je malce zamaknil zaradi praznikov in tako jo bo v ponedeljek v novo okolje pospremil oči. Ampak ni panike, jaz sem prepričana, da ji bo družba dobro dela in da bo vse potekalo gladkooooooo.

14936968_1041358205986511_1105947461_n

Tako gladko, kot se lahko v multipraktiku zmelje kuhan kostanj, da nastane božanski kolač, poln okusa po kostanju, čokoladi, rumu? Ja, upajmo, da tako gladko. Z mami sva se kakšnih 14 dni odpravili na Kresniški vrh, najino dolgoletno destinacijo za nabiranje kostanja. Sva se kar hitro zapodili med drevesa, nakar nama mimoidoči možakar ne omeni, da je 100 m nižje srečal kakšnih pet, šest divjih prašičev. Okeeeeej. Je rekel, nič dojenčku dudo v usta tlačit, kar naj joka, jih bo odgnal. Hehe. Pa smo še hitro malo nabrale, toliko, da sva z Beti zadnjič uspeli pripraviti dva recepta. Tega za kostanjev truffle kolač vam predstavljam danes, Beti pa vas razvaja drug teden. 

14958311_1041358202653178_1570227702_n

14937805_1041358309319834_523605657_n 14962826_1041358182653180_1293525189_n

Kostanjev truffle kolač
sestavine
  1. 400 g kuhanega kostanja
  2. 100 g sladkorja
  3. 100 g masla
  4. 100 g temne čokolade
  5. 3 žlice mleka
  6. 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  7. 2 žlici ruma
postopek
  1. Maslo in temno čokolado stopimo. Nato vse sestavine, vključno s stopljenim maslom in čokolado damo v multipraktik in zmiksamo v gladko zmes.
  2. Podolgovat pekač dimenzij 5 x 20 centimentrov obložimo s peki papirjem ali folijo za živila, nato pa vanj nadevamo zmes. Kolač damo v zamrzovalnik za par ur ali pa v hladilnik za čez noč, da se strdi.
  3. Na koncu kolač samo prelijemo z belo in temno čokolado in postrežemo.
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

Dodaj odgovor