#Polonapolona: Kava v najboljši družbi

Priporočajo izogibanje svojih vzornikov, ker se bojda rado zgodi, da moraš nato kakšen popoldan preživeti v družbi razočaranja in sladoleda. In ker je Roald Dahl pod rušo šel žurat že davno preden sem sama ugledala luč tega sveta, dobronamernemu nasvetu nisem posvečala prevelike pozornosti. Potem pa je v naš elektronski poštni predal priletelo nadprijazno povabilo na predstavitev nove kolekcije Polonapolona šalc in sem vse spustila iz rok ter odfrčala v bistro na vogalu, nekaterim poznan tudi po najboljši kavi v mestu.

1

Brezsramno priznavam, da so moje spodnje besede popolnoma pristranske in povsem nesponzorirane, in kar takoj povem, da bi moral vsak, ki da nekaj na svojo kavo, to piti iz Poloninih skodelic. Ja, madame Polona je vzornik iz zgornjega odstavka, mama razširjene keramične družine in ena od treh oseb, ki jim gorčično rumena ne pripiše nezdravega odtenka sirotke. Je stala cela nasmejana med mizami, se malce drla Bonžuuur!, pa same  same fejst babe z novih šalc nam je predstavila. In punce iz Bazilike nahecala, da so nam na krožnike naložile njihovih dobrot.

7

5

Prva je bila gospa mama, »najbolj ta prava gospa«, mama od Ivana. Polona predlaga, da se z njo pomenijo tisti, ki otrokom delajo domače naloge, za njimi pospravljajo sobe in šolske torbe rešujejo pred plesnijo pozabljenih sendvičev. Da jim gospa mama pove, da se take stvari ne končajo vedno okej. Mama je tudi idealna družba za maratonce in vrhunske športnike, ker pomaga pri vzdržljivosti ter povečuje kondicijo in požrtvovalnost.

4

Almo, po navdihu popotnice Karlinove, je Polona naredila tudi malo zase, ker je, kot pravi, preplašen popotnik. To je za tiste, ki vedno rezervirajo hotele z vsaj kakšno zvezdico in ki tam nato pričakujejo čiste brisače. Za tiste, ki jih tudi pogruntavščine v stilu airbnb delajo malce nervozne. Alma pomaga pri takih zadregah. Primerna za darilo prijateljicam, ki na kavo ne upajo same.

8

Kdaj pa kdaj je na koledarju tak dan, ko tudi največje dame stopijo iz stanovanja z umazanimi lasmi in hlačami, ki so v resnici malce boljša trenirka. Rado se pa tudi zgodi, da tak dan sovpade z naključnim srečanjem moževe bivše bejbe, tvojega prvega fanta ali pa ženske, ki ti je celo osnovno šolo grenila življenje. Za take dneve je tu Coco, da te na tako jutro prijazno opomni, da si morda pa vseeno umij zobe in poišči tisto šminko. Coco občasno priporoča še uporabo znatno prevelikih količin bižuterije. Ko vse cinglja in ropota, pač nihče ne opazi tvojih podočnjakov.

6

Šalca z Jovanko pa je malce spomin na čase, ko je prva dama Jugoslavije šla preverit situacijo na angleški dvor. Polona pravi, da je z babico gledala fotografije, na katerih se je kraljica Elizabeta kitila z diamanti, Jovanka pa z gromozanskim nasmehom. »Taka baba je bila Jovanka, da se je uboga Elizabeta, najbrž se ji je to zgodilo prvič v življenju, izginila zraven nje«, pravi Polona. Velika stilska ikona, katere torbice so se vedno ujemale z njenimi čevlji.

3

S princeso pa se greš menit takrat, ko si med kupovanjem družinskih paketov korenja srečala nekoga, ki se je po sto letih pomnil tvojega trenutka šibkosti, ko si se končno sama sebi zdela dovolj seksi, da si internete nalepila svojo seksi fotko. Tudi princesi se je to zgodilo in nikoli več ji niso dali miru. Ona razume. Ona razume tudi, ko imaš fanta, ki je bolj za soliranje in mu misel na ustalitev na kraj pameti ne pade. V tistih muhavih ona-on pogovorih te bo princesa grela v roke.

Nova kolekcija skodelic je tudi pobom dala priložnost. Če poklikate imena dam, jih boste našli v njihovih družbi.

2

Za konec še dokaz, da sem čisto zaresen in dolgoleten uporabnik porisane keramike. Upam si trditi, da sem bila najbrž del taprvega stampeda, ki je pocedil sline po Polonapolona skodelicah. Metaforično in dobesedno. Ta prav #hipster, tako kot Ivan na spodnji šalci. Nergaču z brki pa družbo na polici dela še nihilist Sherlock, ki zjutraj skupaj z mano prezirljivo zre na ljudi, ki govorijo pred drugo kavo.

cankar

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.