Bananin kruh

Obožujem poimenovanje tega peciva. Ker roko na srce, to je pecivo, kolač, sladica in nič drugega. Poimenovanje kruh pa je priročno samo za to, da ga lahko poješ kakšen košček več in nimaš slabe vesti. Še več, nanj še celo namažeš nutelo! No, zdaj pa šalo na stran. (Kar ne pomeni, da ga dejansko nisem pojedla v kombinaciji z nutelo, ampak pšt!) Tole je bil prvi recept, ki sem ga izbrala za pripravo v prihajajočem SilverCrest Monsieur Cuisine mašini, in če odštejem eno posodo, v kateri sem tehtala sestavine ter dva kosa pribora, je bilo to tudi vse, kar umazala. Posodo in rezilo Monsieur Cuisina, namreč. Rezultat pa je najbolj mehek in bananasto dišeč bananin kruh, kar sem jih kdaj jedla. 

img_20161205_203140

img_20161205_203200

Sestavine

  • 2 večji banani
  • 125 g masla
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 2 žlici mleka
  • 2 jajci
  • 150 g sladkorja
  • 230 g moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška

Postopek

Maslo narežemo na kocke in ga damo v posodo. Nastavimo 2 minuti, jakost 2, temperatura 100°C. Stopljenemu maslu dodamo banani, ki smo jih narezali na kose. Nastavimo na 10 sekund, jakost 4, da se vse skupaj fino spasira. Nato dodamo vanilijev in navadni sladkor, mleko in jajca, ter vse skupaj ponovno premešamo – 20 sekund, jakost 4. Ob straneh postrgamo in dodamo moko s pecilnim praškom. Še zadnjič vse skupaj premešamo – 15 sekund, jakost 4

Maso stresemo v pekač, v katerem bomo pekli bananin kruh. Dobro ga namastimo in pomokamo. Kruh pečemo na 170°C približno 50 minut. 

img_20161205_203231

Dodaj odgovor