Pomarančno-lešnikov brownie

Brownije lahko pečemo celo leto, če pa jim dodamo temno čokolado s pomarančo, postanejo pa še toliko bolj zimski in praznični. Čokolada – pomaranča je namreč ena tistih kombinacij, ki mene vedno asociirajo na zimo. Tudi ta poslastica je pripravljena s pomočjo SilverCrest Monsieur Cuisine naprave. Tule je še posebej prav prišla funkcija kuhanja oziroma segrevanja, saj smo v eni posodi najprej segreli oziroma stopili maslo in čokolado, nato pa samo dodali vse ostale sestavine. Nič izgubljanja časa z mikrovalovko, 13 različnimi posodicami in komplicirano pripravo. No, pa pojdimo kar na recept.

Sestavine

  • 115 g masla
  • 125 g temne čokolade
  • 3 žlice nutelle oziroma poljubnega lešnikovo-čokoladnega namaza
  • 150 g sladkorja
  • 3 jajca
  • žlička vanilijevega ekstrakta
  • 130 g moke

Postopek

V posodo Monsieur Cuisine damo maslo in čokolado, nalomljeno na koščke. Nastavimo na 2 minuti, jakost 2, temperatura 80°C. V kolikor se maslo in čokolada v tem času ne stopita, podaljšamo čas še za pol minute oziroma po potrebi. 

Stopljenemu maslu in čokoladi dodamo čokoladni namaz ter vse skupaj premešamo za 30 sekund, jakost 2, 100°C.

Nato v posodo dodamo sladkor in premešamo – 10 sekund, jakost 4. Z lopatko maso postrgamo ob straneh in ponovimo – 10 sekund, jakost 4

Dodamo še jajca in vanilijev ekstrakt ter premešamo – 20 sekund, jakost 4

Na koncu dodamo še moko ter premešamo najprej za 10 sekund, jakost 4, nato z lopatko postrgamo moko ob straneh in ponovimo – 10 sekund, jakost 4.

Brownie zlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo na 175°C približno pol ure. Če imamo večji pekač, pečemo manj časa. Brownie mora biti ob straneh zapečen, v notranjosti pa še malce mazav. 

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.