Proteinske ploščiče s koščki čokolade s konopljinimi semeni

Se tudi vam zdi, da letošnji december mineva ekspresno hitro? Ja, saj vem, da to rečemo vsako leto, ampak letos se mi zdi zadnji mesec leta še posebno hektičen. Tako zelo, da sem skoraj pozabila, da me v omari čaka še čokolada s konopljinimi semeni, ki jo moram porabiti.

Tako so, bolj kot ne po sili razmer, saj je v hladilniku zmanjkalo skoraj čisto vsega, nastale čokoladne proteinske ploščice. Še sreča, da nas je prejšnji teden obiskal Miklavž in poskrbel za dodatne zaloge suhega sadja. Mene sicer ni obiskal, je pa očitno dobro obdaroval otroke sodelavcev, ki so mi prijazno odstopili zaloge datljev. Pa pustimo zdaj to, da so čokolado, kako nesramno, obdržali zase

Preostalo mi ni drugega, kot da se na glavo vržem v usttvarjanje. Priznati moram, da so ploščice s temno čokolado z dodatkom konopljinih semen, ki je bila darilo Moje čokolade, eden izmed boljših eksperimentov, ki so se zgodili v moji kuhinji, verjetno pa mi ni treba poudarjati, da so, namočene v Nutello še veliko bolj okusne!

  

Pa dober tek!

Proteinske ploščiče s koščki čokolade s konopljinimi semeni
sestavine
 1. 1 skodelica ovsenih kosmičev
 2. ½ skodelice proteinov (čokolada ali vanilija)
 3. ¼ skodelice temnega kakava
 4. 1 skodelica izkoščičenih datljev
 5. 1 žlica kokosovega olja
 6. 1/3 skodelice vode (lahko tudi več)
 7. cimet
 8. ščep soli
 9. 50 g temne čokolade s konopljinimi semeni, narezana na koščke
postopek
 1. Ovsene kosmiče zmeljemo v moko in jim v multipraktiku dodamo sol, cimet, proteine in kakav. Na hitro zmešamo in dodamo datlje, kokosovo olje in vodo (morda bo pri vas potrebno več vode). Mešamo, dokler masa ni tako lepljiva, da lahko oblikujemo krogljice. Na koncu primešamo koščke čokolade in razporedimo v pekač ali pa oblikujemo krogljice. Hramino v hladilniku v dobro zaprti posodi.
zapiski
 1. Skodelica je 240 ml.
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.