Bučni humus

Današnji recept bo kratek. Tako kratek, kot je bila kratka naša noč. Pa so rekli, da so otroci bolj zdravi, ker manj virusov leta po zraku, saj so nizke temperature. No, naša tamicena nam je eno noč malce popestrila in si naslednji dan privoščila malce dopusta. Tako je ostala z mano doma, jaz pa pred dilemo – kaj ji pripraviti za zajtrk? Že dober mesec namreč hodi v vrtec, kjer je za najpomembnejši obrok dneva poskrbljeno. Saj jo rada pocrkljam s čokolinom in gresom in drugimi mlečnimi zadevami, ampak v vrtcu imajo za zajtrk večinoma vedno kruh z različnimi namazi. Nekoč sem izvedela, da so za otroke priporočljivi beljakovinsko bogati zajtrki. Raziskave so namreč pokazale, da so otroci, ki so zajtrkovali sladkarije, na testih spomina in koncentracije dosegali rezultate 70-letnikov. In tako je nastal Humus iz čičerike in buče. Ki ni teknil samo tamiceni, ampak tudi mamici. In babici. 

Sestavine

  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 pločevinka čičerike
  • 180 g kuhane/soparjene buče
  • 4 posušeni paradižniki
  • 2 žlici olivnega olja

Postopek

Čičeriko odcedimo, nato pa vse sestavine damo v mešalno posodo SilverCrest Monsieur Cuisine naprave. Mešamo na jakosti 6, po 15-20 sekund naenkrat. Vmes humus večkrat premešamo in poberemo sestavine, ki se nabirajo na rok posode. 

Dodaj odgovor