Life update in valentinov sugar rush

Hej, dolgo časa se nismo brali. Brez skrbi, polna vreča izgovorov, comig your way in 3, 2, 1! Torej, kot ste lahko prebrali v Anini objavi, smo Bormašince v začetku novega leta dobile še eno članico! Iz začetne petčlanske, že tako ali tako precej glasne in naporne druščine, nas je po današnjem štetju že sedem. Žensk, še bolj glasnih in napornih za vse moške v naših življenjih. Naši dve mamici sta tako zaposleni z vzgajanjem podmladka, ostale tri pa ju pridno nažiramo, da svoji hčerki čim prej uvedeta v svet ‘food blogerjev’, da bosta kmalu lahko prispevali svoj delež in bodo naše objave veliko bolj redne.

Prvi izgovor smo pokrili, gremo na naslednjega. Lahko rečem, da se je letošnje leto začelo odvijati precej hitro. Še preden smo uspele dobro predelati, da se je 2016 končalo, že smo imele cel kup novih obveznosti. Nove službe, novi avtomobili, novi projekti, selitve, tudi nekaj bolezni je otežilo kulinarično ustvarjanje in pisanje, pa še bi lahko naštevali. V veliko zadovoljstvo vseh se stanje počasi normalizira, me pa se, vsaka zase, privajamo na nove življenjske okoliščine in se veselimo novih izzivov, ki nam ji je in jih še bo, prineslo leto 2017.

Toliko na hitro in bolj na splošno. Verjamem, da vam bo vsaka izmed nas v prihajajočih objavah še podrobneje predstavila svojo trenutno situacijo. Ana je bila tista, ki je prebila led, danes sem na vrsti jaz. Fino, da ravno na valentinovo ane? Od vseh petih imam trenutno najmanj pestro ljubezensko življenje. Pa ne nehat brat! Obljubim, da vam ne bom zamorila današnjega dne! Zavijanje z očmi ob pogledu na vse zaljubljene parčke, ki na Čopovi skupaj ližejo ENO kepico sladoleda (oh, c’mon, da se ne bosta preveč najedla) bom poskusila prihraniti zase.

Ne glede na to, da nič ne kaže, da bom v bližnji prihodnosti morala svoje obroke deliti še s kom drugim kot svojim štirinožnim prijateljem, se ne pritožujem. Trenutno se ukvarjam s pomembnimi življenjskimi odločitvami, zaradi katerih se v letošnjem letu še nisem pošteno naspala. Ah, to odraslo življenje. Jutranja bujenja postajajo čedalje bolj mučna, po štirih urah spanja, premetavanja številk, preračunavanja in buljenja v telefon v iskanju novega hladilnika. Kje so tisti časi, ko sem ob devetih zaspala kot dojenček in še pred peto zjutraj obula tekaške čevlje in spekla pekač piškotov. Dobra novica pri vsem tem je, da bo tale saga ob vašem branju objave v zaključni fazi, otvoritvena proslavljanja in številni novi recepti pa skoraj pred vrati. Novimi vrati.

Menda, moramo na valentinovo obdariti ljudi, ki jih imamo radi, ne glede na to, ali z njimi delimo sladoled na Čopovi ali ne. No, če bi bil to kriterij, sama nikoli ne bi obdarovala nikogar. My food is MY food. Jaz bom letos poskrbela za sugar rush svojih sodelavcev. Revežem, za razliko od vseh vas, res ni bilo prizaneseno. Podrobna obravnavanja vseh neuspešnih zmenkov, osebnostne krize, birokratske zmede, pritoževanja nad luno, številni grdi pogledi, hitra spreminjanja razpoloženja in živčno žretje nečloveških količin Nutelle, so razlog, da imam slabo vest, ki jo bom poskušala vsaj malo omiliti s prekomernimi količinami sladkorja. Na mojo srečo so precej podkupljive narave.

Zakaj sugar rush? Hm, kako bi pa vi opisali združitev brownie-jev in čokoladnih piškotov? Menda se najnovejšemu hitu ljubkovalno reče Brookie in zadeva izgleda precej fantastično. Torej, če vas na Valentinovo ne bo grela bližina boljše polovice, predlagam izdatno količino brookijev. Tako vas bo verjetno po vsej zaužiti količini sladkorja grelo vsaj v želodcu.

Brookies
Za piškote s koščki čokolade potrebujemo
 1. 75 g zmehčanega masla
 2. 90 g rjavega sladkorja
 3. 1 vanilin sladkor
 4. 1 rumenjak in eno celo jajce
 5. 145 g moke
 6. 1 ščep soli
 7. 100 g na majhne koščke narezane jedilne čokolade
Za brownije potrebujemo
 1. 165 g jedilne čokolade
 2. 165 g masla
 3. 150 g sladkorja
 4. 3 jajca
 5. 45 g kakava
 6. 120 g moke
 7. ½ žličke pecilnega praška
 8. ½ žličke sode bikarbone
Piškoti
 1. Zmehčano maslo stepemo z rjavim in vanilijevim sladkorjem. Dodamo rumenjak in jajce in ponovno stepemo. Vmešamo še moko s soljo in na koncu dodamo koščke čokolade. Maso postavimo v hladilnik.
 2. Brownieji: Maslo in jedilno čokolado stopimo nad parno kopeljo. Ko je stopljeno, maso pustimo, da se ohladi. Jajca in sladkor stepemo dokler ne dobimo goste, bledo rumene zmesi (slabih pet minut). V jajčno zmes vmešamo ohlajeno čokolado in maslo. Posebej zmešamo moko s kakavom, soljo in pecilnim praškom in presejemo v mokro mešanico. Vse skupaj dobro premešamo in prelijemo v pekač.
 3. Iz hladilnika vzamemo testo za piškote in oblikujemo manjše kroglice, ki jih čim bolj enakomerno razporedimo po masi za brownije. Vse skupaj pečemo slabih 25 minut na 180 stopinjah celzija.
 4. Pa dober tek!
Prirejeno po Cupcake Jemma – Brookies
Adapted from Cupcake Jemma – Brookies
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/
Save

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.