Vroče poletje

Dragi naši bralci, se opravičujemo. Življenje nas prehiteva in nam daje zahtevne naloge. Me pa enostavno ne uspemo. Skuhamo že, težje pa se spravimo za tipkovnico in vse skupaj postavimo v življenje.

Pišem vam po dolgem času, z otrokom, ki pridno raste, v novi hiši, ki jo pridno pospravljamo, z zaraščenim vrtom, od plevela, ker je tudi zanj zmanjkalo časa. Včeraj sem ob mraku malo poplela in ugotovila, da je celo nekaj zelenjave uspelo pokukati na plano! Spomladi sem imela nekaj uric, da sem ga poplela in na hitro posejala nekaj zelenjave. Od takrat sem ga samo gledala in upala, da bom imela kaj časa, da ga uredim. No, nisem ga še. Prav tako gledam naš blog in mi vedno zmanjka časa.

No, danes se vam končno oglašam. Pa še to zato, ker smo čez poletje bormašince prevzele Lidlov instagram profil in se vam čez vikende oglašamo, vsaka s svojega konca. Preverite. 😉

No, recept, ki sem ga objavila tam, objavljam tudi tu. Da ga najdem, ko ga bom ponovno iskala. Za rojstni dan sem si naredila torto. Ne morem reči, da sem jo spekla, ker peke ni bilo nič. 🙂 Pripravila sem si jogurtovo torto s sadjem.

Uživajte v svojem kosu poletne torte. Ali dveh.

 

Jogurtova torta s sadjem
sestavine
 1. 250 g drobljivih piškotov (maslenih, takih s kakavom, lahko tudi s koščki čokolade - porabite, kar imate)
 2. 75 g stopljenega masla
 3. 50 ml sladke smetane
 4. 100 g mlečne čokolade
 5. 1 kg grškega jogurta
 6. 75 g sladkorja
 7. 6 listov želatine
 8. sok 1 limone
 9. 500 g sadja (jaz sem uporabila maline in borovnice)
postopek
 1. Piškote zdrobite, lahko v mešalniku, v vrečki z valjarjem ali kar med rokami, lahko so tudi kakšni večji koščki. Stopite maslo, ga polijete po piškotih in dobro premešate. Razporedite po tortnem dnu in daste na hitro v zamrzovalnik. medtem v smetani raztopite čokolado in skoraj vso polijete po piškotih, vendar jo namažite zelo na tanko. Torto dajte vsaj za uro v hladilnik, ali v skrinjo, da se čokolada nazaj strdi. Sadje potresite po dnu in si ga nekaj pustite za okrasitev (kot čokolado). Za 5 minut namočite želatino v hladno vodo in jo raztopite v vročem, sladkanem limoninem soku. Počakajte, da se nekoliko ohladi in primešajte jogurtu. Jogurtovo kremo prelijte čez sadje, jo okrasite s sadjem, s čokolado pa počakajte, da bo jogurtova krema strjena. Torto pokrijte s folijo in jo dajte počivati v hladilnik za par ur, še raje čez noč, da se strdi. Okrasite še s preostalo čokolado. Če je čas, jo še malo ohladite in servirajte.
zapiski
 1. Sestavine so za torto premera 28 cm.
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.