Roke gor!

Roke gor vsi, ki imate radi belo Linolado ali drug svetel lešnikov namaz! \o/ Jaz imam v predalu s sladkarijami poleg Nutelle vedno tudi belo Linolado. Pač, dobri sta mi. Kljub neverjetnim količinam sladkorja. Sem pa že nekaj časa razmišljala, da bi poskusila tudi sama narediti bel lešnikov namaz. Nisem hotela komplicirati z mlekom v prahu ali kondenziranim mlekom. Poleg tega se mi je zdelo, da lahko recept za lešnikov namaz, ki sem ga preizkusila par let nazaj, malce spremenim in dobim bel lešnikov namaz. In? Misija uspela. In sploh ni slabo.

Ja, nič, kaj bi še nakladala, vas prepustim receptu in sladkanju. 

bel lešnikov namaz
sestavine
  1. 230 g lešnikov
  2. 350 g bele čokolade
  3. 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  4. 1/2 žličke soli
postopek
  1. Pečico ogrejemo na 150°C. Na pekač položimo papir za peko in nanj stresemo lešnike. Ko je pečica ogreta, damo noter pekač z lešniki in pustimo, da se pečejo kakšnih 12 minut. Vzamemo jih ven, pustimo, da se nekoliko ohladijo in jih pomanemo med rokami, da oluščimo lupine.
  2. Oluščene lešnike damo v mešalnik in mešamo dokler ne nastane testu podobna zmes (nekoliko se oprijema). Dodamo vanilijev ekstrak in sol. Nad soparo stopimo belo čokolado (pazimo, da ne pride v stik s soparo, saj se potem sesiri) in jo stopljeno vmešamo k lešnikom. Prelijemo v lončke in pustimo, da se dobro ohladi.
zapiski
  1. Količine oz. razmerje med čokolado in lešniki lahko tudi nekoliko spremenite tako, da je čokolade več. Seveda, če vam je všeč bolj čokoladno in manj lešnikasto.
  2. Namazu lahko dodate tudi razne dodatke: posušene jagode ali drugo jagodičevje, kokos, kokos in grobo narezane mandlje ... ali druge poljubne dodatke).
Bor mašina za punce http://bormasinazapunce.si/
Ja, tudi na žlico je super. 😉

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.