262 dni …

… je minilo od mojega zadnjega prispevka na Bormašini. Od takega zapisa, kot se ga pričakuje – z receptom in fotografijo. Kar zmrazi me. To so skoraj 3/4 leta! Kaj se je v tem času dogajalo? Zaposlila sem se. In 40-urni delovnik me je popeljal na tak roller coaster čustev, kot si nisem mogla niti zamisliti. Saj ni prvič, da sem v službi za polni delovni čas, da po enem letu magisterija in porodniški se človek hudo odvadi vsakodnevne 8-urne obveze. In ta sprememba me je popeljala na en cel kup osebnostnih sprememb in prilagajanj … predvsem pa mi je prinesla pomanjkanje časa. Pomanjkanje časa za druženje z mojo čebelco, pomanjkanje časa za najbolj osnovna gospodinjska dela, kje je šele telovadba, da o kuhariji sploh ne govorim. Ampak moj škrat raste. Postaja velika in samostojna deklica, hkrati z dolgimi zimskimi dnevi, zaradi katerih bomo primorani poiskati aktivnosti znotraj štirih sten pa vam obljubim, da prihajajo boljši časi tudi za mojo kuhinjo in Bormašino. O vseh novostih in dogajanju v tem letu vas definitivno seznanim še v prihodnjih objavah, danes pa pojdimo raje kar na recept.

Zadnjič sem za uverturo spekla piškote. Še vedno imam najraje izzive, ko imam v hladilniku kakšno določeno sestavino, ki jo moram porabiti. Tokrat je bil to kremni sir. Pinterest mi je hitro ponudil recept za piškote iz kremnega sira in nastali so najbolj enostavni, mehki, biskvitasti piškotki, s čudovito aromo vanilije. Toplo vam jih priporočam kar tako, za posladek k kavici.

Sestavine:

  • 225 g kremnega sira (sobne temperature)
  • 110 g masla (sobne temperature)
  • 200 g sladkorja
  • vanilijev ekstrakt
  • 300 g moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • pol čajne žličke soli
  • 2 jajci

Priprava:

Maslo in kremni sir (oboje sobne temperature) mešamo z električnim mešalcem približno 2 minuti, da nastane kremasta zmes. Dodamo sladkor ter ponovno mešamo 2 minuti. Po tem, ko dodamo še jajci in vanilijo, zopet premešamo celotno zmes za 1 minuto. Na koncu dodamo vse suhe sestavine in na hitro, le toliko, da se vse fino premeša, poslednjič vse premešamo. Počakamo 10 minut, da se masa “uleže”, nato pa na peki papir z žlico nalagamo kupčke enake velikosti. Piškoti se bodo med peko malce razlezli, ne bo pa tako hudo, kot je pri klasičnih ameriških piškotih s koščki čokolade, tako da jih lahko na pekač postavljate v razmaku cca 2-3 cm. Pečemo jih na 180°C približno 12 minut, dokler niso lepo zlatorjavo zapečeni.

Potresemo jih še s sladkorjem v prahu in ohlajene shranimo v neprodušno zaprti posodi.

One comment

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.