Bolj enostavno kot tako ne gre.

Bil je torek zvečer, na enem od družabnih ali družbenih, kakorkoli jih že želite imenovati, sem zasledila povezavo do nekega italijanskega kuharskega bloga oziroma do recepta za neko zelo čokoladno in po izgledu zelo sočno in sladko sladico. Pa sem morala iti pogledati, kako se jo pripravi. Kar enostaven recept, ki sem ga ozvezdičila za naslednjič. Pa sem še malo pogledala po blogu, kaj gospodična sicer pripravlja. Izgubila sem se v čisto preprostih receptih za različne sladke prigrizke. Nakar sem se odločila, da imam nekaj minut časa in da ‘se mi kuha’, zato sem poiskala recept, za katerega sem imela vse sestavine doma, in ga preizkusila. Čez slabe pol ure sva se že sladkala z zvitki iz listnatega testa z Nutello.

053

Zadeva je bila čisto preveč preprosta. Prižgala sem pečico in jo segrela na 175°C. Iz hladilnika sem vzela zavitek listnatega testa, polovico namazala z Nutello (priporočam, da je namažete nekoliko več, kot sem je jaz, ker bo boljše) in nenamazano polovico upognila čez namazano.

034

Testo sem narezala na trakove, jih zavrtinčila/zavila in združila konca ter postavila na pekač.

 039

Ko sem oblikovala vse zavitke, sem jih postavila v pečico in jih pekla 15 minut. Pečene sem posula še s sladkorjem v prahu in kaj hitro pohrustala.

040   048

Zelo hitro pripravljen sladek prigrizek za takrat, ko imate (ne)napovedane goste, pa ste malo pozabili, kaj pripraviti ali vam je za to enostavno zmanjkalo časa. Dejansko potrebujete samo tri sestavine: listnato testo, Nutello in sladkor v prahu. Vsekakor pa, če vas je več, priporočam kakšen zavitek testa več. 😉

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.