Ko se zjutraj zbudiš, si najprej obleci srajco.

Zadnje čase se spopadam s povečano količino prostega časa, ki mi je bila položena v roke. Hudiča – dobrega pol leta sem delala v administraciji in to z možgani, dušo in telesom, sedaj pa se prijavljam na vsa mogoča prosta delovna mesta, ki so objavljena na strani E-študentskega servisa (in te prijave so že zdavnaj prešle okvire “administracije”), pa še vedno dan za dnem pridno grejem stol tule v mojem kabinetu s pogledom na streho sosednje hiše in vrbo, ki iz dneva v dan bolj zeleni.

A vi sploh veste, kako hitro sem sposobna vnašati došlo pošto v program? In to ne govorim o dveh računih, ampak o celih kupih računov za elektriko, vodo, kanalizacijo in kar je še podobnih papirjev, ki se v podjetja zgrnejo v začetku meseca. In kako hitro se učim? Enkrat mi pokažeš, drugič mogoče še kaj vprašam, tretjič samo na glas kaj ponovim, za potrditev, in to je to, smo zaključili. Pa še bi lahko naštevala moje lastnosti (potrjene tudi s strani strokovnjakov, er, bivših sodelavcev), zaradi katerih sem krasen material za zaposlitev.

Ampak ne. Vse od konca januarja, ko sem zaključila z vsemi študijskimi obveznostmi (edinole diploma nastaja počasi in z užitkom), dan za dnem grejem že prej omenjeni stol, izmenično stiskam F5 na www.studentski-servis.com in potem še na mail.google.com, rezultata pa nobenega. Tega, koliko odgovorov sem na vse poslane prošnje sploh dobila, raje ne grem računat. Odstotek bi dejansko bil hudo zanemarljiv. In ja, da smo si na jasnem, govora je zgolj in samo o študentskem delu.

O tem, kaj vse sem doživela že na razgovorih, pustimo za kdaj drugič. Za konec objavim še recept za Čokoladne lončke, potem pa grem poskrbeti, da ne bom nezaposlena, čeprav sem brez službe.

 

Stvar je sila preprosta. Vzamete silikonske modelčke za mafine (ali pa navadne papirnate, ampak močno priporočam silikonske). Potrebujete tudi stopljeno čokolado. Jaz sem iz cca. 100 gramov čokolade dobila 6 modelčkov. Odvisno je seveda, kako debele sloje čokolade naredite. Potem v vsak modelček vlijete malo čokolade in jo s čopičem premažete po vseh robovih – tako, da je cel model prekrit. Takoj, ko modelček premažete s čokolado, ga položite v zamrzovalnik. Ko so vsi dobro ohlajeni in strjeni, nanesete na modelčke še drugi sloj čokolade. In spet – takoj polagate v zamrzovalnik, da se dobro strdijo.

Polnila so le stvar okusa. Meni se je danes mudilo, zato sem na dno vsakega modelčka položila 3 maline, jih prelila z ohlajenim oz. mlačnim vanilijevim pudingom in na vrh položila še dve malini. Napolnite jih lahko tudi s kepico sladoleda, čokoladnim moussem, kakršno koli sadno kremo, omejitev res ni. In tole je vsekakor zanimiva in popolnoma užitna sladica.

Bor mašino za punce lahko najdete tudi na Facebooku.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.