Popečeni kruhki z zelišči na Bormašina mitingu

Tina (recept), Bernarda (fotografije) in Sanja (ubesedeno)
Čisto možno, da je za poletni monsun kriva veriga elektronskih sporočil, ki smo si jih s puncami izmenjale v poznih nočnih urah, ko nam ideje za reševanje sveta niso pustile spati. Pa smo v družnem kokodajsu ugotovile, da je temu treba narediti konec in so končno usesti za isto mizo ter izprazniti Tinin (za študentske razmere dobro založen) hladilnik. Namig – na obisku pri Tini se vedno dobi kaj za obrabo sklenine.
 

Tokrat je pripravila mini topel prigrizek, ki ga je pripravila med tem, ko je čvekala o svojem zadnjem pohodu na Šmarno goro.

Na rezine francoske štruce (dovoljena uporaba katerega koli kruha) je namazala drobno sesekljano baziliko, peteršilj in česen, pomešan z olivnim oljem, in primanjkljaj kalorij popravila s plastjo mozzarele in parmezana, ki ju je potresila po vrhu.*

Kruhke je zaprla v pečico in jih pekla do rahle porjavelosti.**
Pol smo jih pa požrle. Brez olepševanja.

*Količine po okusu, narobe gre lahko samo žgalni del v pečici.
**Za primer si vzemite povprečno obiskovalko solarija.

 

Ker smo si zaslužile. Pred tem nas je namreč Bernarda posadila pred objektiv in poskušala ujeti naše sramežljive nasmeške, rdečico nedolžnosti in obscene poze, za katere smo spraševale, kje hudiča se jih je dežurna blondinka priučila. Babure, boste rekli, ni jim dovolj da fotografirajo svoje odseve po naključnih lokalih, še celo popoldne za fotošuting organizirajo. No, naj v našo obrambo povem, da bo Bormašina za punce počasi dobila novo podobo, na kateri morebiti celo razkrijemo naša pomokana lica.

Ljubek popoldan se je hitro prevesil v večer v iskanju šugardedijev, ki bi sponzorirali naše nepotrebne nakupe pikčastih prtičkov in rožastih posodic za mafine, Bernardinem navduševanju nad Tinino fotogenično posodo, Anini skrbi, da bo spila dovolj vode, in Nininih kretnjah, ki bi po pomoti lahko nokavtirale slona. Fino je sedet za mizo in se pogovarjati o hrani. Tako, brez slabe vesti, ker si pojedel preveč ali ker si preskočil zajtrk.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.