Alpske rezine

Danes samo recept. Še za spremno besedo nimam idej. Še to, kako naj ubesedim to jamranje in razočaranje nad nastalo situacijo, ne vem. Pa se niti ne bom slepila, da je krivo vreme, ampak preprosto – pomanjkanje vaje. Tako. Tri vrstice so, gremo dalje.
Alpske rezine
(V originali se tole na Kulinariki nahaja pod imenom Gogina alpska torta, jaz sem recept malenkost prilagodila in ga transformirala v rezine. Nič hujšega.)

Sestavine (za pekač cca. 20×30 cm)

Biskvit
  • 125 gramov masla/margarine
  • 125 gramov sladkorja
  • 125 g maka
  • 3 jajca
  • ena pest drobtin, namočenih v rumu
Nadev
  • 500 gramov skute (lahko tudi rikota)
  • 2 dl sladke smetane
  • 3 žlice moke
  • 3 jajca
  • 100 gramov sladkorja
  • 1 vanili sladkor
  • limonina lupinica
  • rum

Priprava

Najprej, seveda, biskvit. Stepemo rumenjake in sladkor, dodamo maslo (sobna temperatura, lahko tudi stopljeno v mikrovalovki, samo previdno, da ne bo prevroče), drobtine, mak in na koncu počasi in z občutkom vmešamo še sneg iz beljakov. V pekač damo peki papir, vlijemo maso in pečemo 15 minut na 180°C.
Medtem, ko se biskvit peče, pripravimo nadev. Jaz kupim rikoto v Eurospinu in je krasna. Dodamo ji sladko smetano (nestepeno), jajca, moko, sladkor, vanili sladkor, limonino lupinico in pljunek ruma. Precej preprosto. To je klasičen sladek nadev za katerokoli skutino sladico, samo v vednost.
No, skutin nadev prelijemo čez makov biskvit in pečemo še eno uro na 180°C. Fino je, če pecivo eno noč odstoji, je boljše, kot sveže.
Tako.

Dodaj odgovor