Iz naftalina

Ojla.

Malce sem brskala po starem blogu in izbrskala nekaj dobrega. Jesenski dnevi so sicer že v vsem svojem sijaju potrkali na vrata in čedalje več bo hladnejših dni, ko bo prižgana pečica prijetno ogrela dom, dobrote pa želodčke.
Tokrat pa ena klasika, ki nikoli ne manjka na nobeni poroki, vaški veselici ali raznih cerkvenih dogodkih in v resnici sploh ne potrebuje pečice. No, pa saj, v teh dneh je čez dan še prav prijetno toplo. Kokos kroglice in rafaelo.
Kokos kroglice

Sestavine:

  • 200 g albert keksov
  • 100 g sladkorja
  • 100 g čokolade v prahu ali kakava
  • 100 g kokosove moke
  • 250 g masla/margarine
  • 5 žlic ruma

Priprava:

Najlažje je, da v multipraktiku preprosto zmešamo vse setavine. Sicer pa lahko albert kekse zdrobite tudi tako, da jih daste v plastično vrečko in po njej udarjate z valjarjem. Vse sestavine dobro premešamo. Nekaj časa ohlajamo, saj se hladna mase lažje oblikuje v kroglice. Na koncu jih povaljamo še v kokosovi moki in to je vsa umetnost.
Rafaelo kroglice

Sestavine:

  • 0,5 l sladke smetane
  • 300 g kokosove moke
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vanili sladkor
  • mandlji

Priprava:

Vse sestavine (razen madljev) zmešamo in postavimo v hladilnik (lahko tudi zamrzovalnik). Medtem mandlje oluščimo (v primeru, da še niso). To najlažje storimo tako, da jih namočimo v toplo vodo za 15 minut. Maso nato oblikujemo v kroglice ter v vsako vstavimo cel ali pa polovico mandlja. Na koncu jih povaljamo v kokosovi moki.

3 comments

  1. Anonymous says:

    hej! jaz sem namesto sladkorja dala stopljeno belo čokolado in malo kondenziranega mleka. njam njam njam!!!

Dodaj odgovor