Včasih se pa splača pogledati tudi v košaro s sadjem II. kvalitete.

Tam se namreč ne nahaja nič drugega kot tisto sadje, ki je imelo na razpolago precej časa, da je lepo dozorelo. Nekateri se lahko zmrdujejo, da je to gnilo, ampak ni. Nobena tista še napol zelena in trda banana, ki v večini trgovskih centrov stanejo cca. 1.15€, ne bi spodnjemu receptu dala takega okusa in vonje, kot so mu dale banane, ki sem ji čisto po naključju odkrila in kupila za 0.65€ na kilogram. In kakšen vonj je izbruhnil ven iz tiste mehke banane, omojbog, ne znam opisati.

Bananini mafini

Sestavine (za 15 mafinov in še za eno žlico surove mase za v usta)

  • 250 g zmečkanih banana (to so približno 3 večje oz. 4 manjše banane)
  • 125 g masla
  • 1 vanili sladkor
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 2 jajci
  • 200 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 5 žlic ovsenih kosmičev
  • malo limoninega soka
  • pljunek tekočega jogurta

Priprava

Banane zmečkamo. Maslo stopimo in ga stepemo s sladkorjem (kristalni + vanilijev). Maslu dodamo še 2 jajci in stepemo. Tudi banane dodamo mokrim sestavinam, prav tako limonin sok (po okusu, vsaj kakšni 2 žlici). Moko in pecilni prašek presejemo v mokro zmes in zmešamo. Če je masa zelo gosta, dodamo še jogurt (lahko tudi mleko). Na koncu dodamo še ovsene kosmiče. Maso nadevamo v modelčke, sama na koncu po nepečenih mafinih potresem še malo cimeta. Pečemo 20 minut na 180°C.
Bolj enostavno kot to je že težko.

Dodaj odgovor