Tampararampampam … Slaščičarka!

Zadnja dva dneva sem se potila v šolskih slaščičarskih delavnicah, živčna in nervozna sem se zbujala še pred budilko, preventivno od doma odhajala veliko pred načrtovanim odhodom … vse samo zato, da se lahko sedaj pohvalim, da sem (končno) opravila zaključni izpit za slaščičarko! Sicer sem hotela iti že lani, pa mi ni uspelo opraviti vseh nečloveških 540 ur zunanje prakse v enem poletju. Zatorej sem jo lepo počasi in z užitkom opravila še letos in tako sedaj končno zaključila z mojim izobraževanjem.

Izpit je torej potekal dva dni, morala pa sem pripraviti štiri izdelke. Sploh ne vem, zakaj me je zadeva tako zelo utrudila, saj peke ni bilo tako ogromno. Bolj je bil kriv ta psihični pritisk, ali mi bo uspelo pravočasno in najbolje možno. Na koncu se je vse dobro izšlo.
Da pa me ne bodo samo besede, kot vedno, slikovni dokazi:
Indijančki
Sadna torta
Kokosovi poljubčki
Dekorativna torta – okus Schwarzwaldska

2 comments

  1. Špela says:

    540 ur prakse je veliko, zgodnjega vstajanja gotovo tudi, ampak ti je uspelo! izdelki so lični, posebno dekorativna torta, pri kateri mi je najbolj všeč kornet in sladoled. sedaj si med profesionalci in boš lahko nam, amaterjem, pokazala kako se dela:)
    Čestitam!!!

  2. Tina says:

    Hehe, hvala! Profesionalnost v slovenskih slaščičarskih vodah velikokrat služi samo prenašanju ogromnih vreč z že pripravljenimi mešanicami za biskvite in kreme … Žal.

    Doma je pa fino ustvarjat, amatersko nič manj kot profesionalno 😉

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.