Naslovi mi res nikoli …

… niso šli prav dobro od rok. Nekako si želim ubesediti tisto, kar je rdeča nit, ampak … ne gre. No, ne bodimo zbirčni, na tej točki vsako ubesedenje pride prav, naslovi ali pa samo tale zapis.

Kaj se dogaja zadnje čase?
Velika noč je prišla in odšla, precej potratne (in drugih) potic je romalo v želodčke, nekaj še v zamrzovalnik, da cuker čez leto ne bo pozabil, kdo je njegov največji odjemalec v teh krajih.
Mansarda lepo napreduje. Ta vikend sva se odpravila v Ikeo, nakupila nekaj malenkosti in rečem lahko samo … se vidimo prihodnji mesec. Zadnjič sem se med službo malce zamislila, ker so po Radiu 1 ravno govorili o neznansko velikem znesku, ki ga je te dni bilo moč zadeti na Euro Jackpotu, 35 milijonov €, če se ne motim, pa sem odplavala z mislimi, kaj bi storila, če bi zadela toliko denarja. Bi v hipu opremila stanovanje z najdražjo opremo? Hudiča, a ne bi raje sezidala kar nove hiše? Taka količina denarja, saj se človek niti ne zaveda. Ma, imam raje, da tako lepo počasi, vsak mesec nekaj kupim, ne vem … nikamor se mi ne mudi, zakaj bi hitela? Brez veze.
Dnevi so tako še vedno precej zapolnjeni s faksom, službo, med vikendi hitim in letam naokoli, čistim, vrtam, si od sosedov sposojam bor mašino, v glavnem, pestro je. Vseeno mi uspe speči tudi kakšno torto …
Za take reči se itak vedno najde čas. Če koga zanima recept torte – prav nič posebnega, preizkušen recept za najbolj preprosto sadno torto. Tale je premera 30 cm, sestavljena iz biskvita (8 manjših jajc ali 6 velikih, 250 g sladkorja, 250 g moke), navlažena z ananasovim kompotom, ki sem ga razredčila z vodo in mu dodala rum ter nadevana s sadjem (ananas iz kompota, kivi) ter smetanovo jogurtovo kremo (400 ml smetane, pol litra jogurta, en zavitek želatine). Precej preprosto. Menda je bila tudi dobra, o izgledu presodite sami.
Pa lep dan!

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.