Potratna potica, drugič.

Gremo naprej – Biskvitno testo.

Sestavine

  • 6 jajc
  • 250 g sladkorja
  • limonina lupinica
  • 300 g moke
  • 10 žlic vode
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor

Priprava

Stepamo jajca (zmogljivejši mešalci kar cela, ročni mešalci posebej beljake in rumenjake) s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Ko dobro narastejo, jim vmešamo še vodo in počasi moko, limonino lupinico in pecilni prašek.

Pekač, v katerem bomo kasneje pekli potratno potico, premažemo z maslom, še bolje pa je, če ga obložimo s peki papirjem. Če imamo dva pekača iste velikosti, še bolje, saj lahko pečemo biskvita skupaj. Sicer pa najprej spečemo polovico biskvita, v drugo polovico pa vmešamo kakav v prahu (par žlic). Na koncu tako dobrimo en bel in en temen biskvit.

Pečemo na 180°C, približno 12 minut.

Dodaj odgovor