Potratna potica, v živo!

No, skorajda v živo. Ker je priprava te lepotice precej zahtevna, bom danes objavljala recepte kar po delih, začenši s kvašenim testom, nato biskviti, sledijo nadevi, na koncu pa sestavljanje in peka.

Kvašeno testo

Sestavine

  • 0,5 kg gladke moke
  • 20 g kvasa
  • Ščepec soli
  • Limonina lupina
  • 250 ml mleka
  • 80 g masla
  • 3 rumenjaki
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 žlici ruma

Priprava

Ravnokar sem se spomnila, da sem pozabila olje, a nič hudega. Najbolj enostavno je, če testo zamesimo z mešalcem, a tudi na roke bo šlo. Jaz naredim takole: v posodo dam moko, ob eno stran nadrobim kvas, ob drugo pa sol (sol in kvas se ne smeta dotikati!). V merilno posodico nalijem mleko, vanj dam maslo, sladkor in rum, ter vse skupaj segrevam v mikrovalovki. Pozor, maslo se mora stopiti, a mleko ne sme biti prevroče. Na koncu v mleko dodam še rum in rumenjake. Limonino lupinico naribam k moki. Vklopim mešalec in počasi vlivam k moki tekočino.
Testo damo v posodo, pokrijemo, pustimo, da vzhaja. Medtem se lotimo peke biskvitov.

To testo lahko uporabite tudi za katerokoli drugo potico.

Dodaj odgovor