No, skorajda v živo. Ker je priprava te lepotice precej zahtevna, bom danes objavljala recepte kar po delih, začenši s kvašenim testom, nato biskviti, sledijo nadevi, na koncu pa sestavljanje in peka.
Kvašeno testo
Sestavine
- 0,5 kg gladke moke
- 20 g kvasa
- Ščepec soli
- Limonina lupina
- 250 ml mleka
- 80 g masla
- 3 rumenjaki
- 3 žlice sladkorja
- 2 žlici ruma
Priprava
Ravnokar sem se spomnila, da sem pozabila olje, a nič hudega. Najbolj enostavno je, če testo zamesimo z mešalcem, a tudi na roke bo šlo. Jaz naredim takole: v posodo dam moko, ob eno stran nadrobim kvas, ob drugo pa sol (sol in kvas se ne smeta dotikati!). V merilno posodico nalijem mleko, vanj dam maslo, sladkor in rum, ter vse skupaj segrevam v mikrovalovki. Pozor, maslo se mora stopiti, a mleko ne sme biti prevroče. Na koncu v mleko dodam še rum in rumenjake. Limonino lupinico naribam k moki. Vklopim mešalec in počasi vlivam k moki tekočino.
Testo damo v posodo, pokrijemo, pustimo, da vzhaja. Medtem se lotimo peke biskvitov.
To testo lahko uporabite tudi za katerokoli drugo potico.